Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, FED'i beklerken artıya döndü

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, FED'i beklerken artıya döndü

New York borsasında endeksler ekside açıldıktan sonra artıya geçtiler, FED açıklaması bekleniyor

A+A-

New York borsasında ana endeksler Federal Rezerv'den gelecek faiz kararlarına ilişkin yeni ipuçları öncesinde Çarşamba günü yaşanan kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti.

New York saatiyle 13:05’te (17:05 GMT) Dow Jones Endüstri Endeksi 328 puan (%0,8), S&P 500 %0,5, NASDAQ Composite ise %0,4 artış gösterdi.

Fed Tutanakları Bekleniyor

Piyasalar, önümüzdeki aylarda Fed'in faiz oranlarında yapacağı indirime yönelik ipuçlarını merakla bekliyor. Faizlerin ne kadar ve ne hızla düşeceği konusundaki şüpheler artarken, Fed’in Eylül ayı toplantı tutanakları Çarşamba günü açıklanacak. Ayrıca, birkaç Fed yetkilisinin de konuşma yapması planlanıyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan güçlü istihdam verileri, Fed'in hızlı faiz indirimlerine devam edebileceği beklentilerini sınırladı. CME Fedwatch verilerine göre, yatırımcılar Kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %81,1 olarak fiyatlarken, herhangi bir değişiklik olasılığını %18,9 olarak değerlendiriyor.

Fed, Eylül ayında faiz oranlarını 50 baz puan düşürmüş ve gelecekteki faiz indirimlerinin enflasyon ve iş gücü piyasasına bağlı olacağına dikkat çekmişti. Bu bağlamda, Eylül ayı TÜFE verileri Perşembe günü açıklanacak.

Google Antitröst Davası ile Gündemde

Alphabet Inc.'in (NASDAQ: GOOGL) sahibi olduğu Google, ABD Adalet Bakanlığı'nın şirketin pazar hakimiyetini kötüye kullandığını iddia eden bir antitröst davasında suçlu bulunması üzerine %2 düşüş yaşadı. Bakanlık, Google'a karşı olası yaptırımları değerlendirmeye başladı.

Salı günü bir federal mahkemeye yapılan başvuruya göre, ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın web tarayıcısı, uygulama mağazası ve işletim sistemi gibi ürünleri, arama işini desteklemek amacıyla kullanmasını engelleyecek çözümleri araştırıyor. Bakanlık, "Google, on yılı aşkın bir süredir en popüler dağıtım kanallarını kontrol ederek rakiplerine kullanıcılar için rekabet etme şansı bırakmadı," dedi.

Reddit Inc. (NYSE: RDDT), Jefferies’in güçlü kullanıcı büyümesinin şirket kazançlarını artıracağı beklentisiyle hisse senedine “Satın Al” notu vermesinin ardından %1’in üzerinde değer kazandı.

Boeing Co. (NYSE: BA), sendika ile yapılan sözleşme teklifinin geri çekilmesi üzerine işçilerin greve devam etmesi nedeniyle %2’den fazla değer kaybetti.

Arcadium Lithium (NYSE: ALTM) hisseleri ise Çarşamba günü küresel madencilik devi Rio Tinto'nun (NYSE: RIO) ABD’li rakibini 6,7 milyar dolarlık bir nakit anlaşmasıyla satın almayı kabul etmesinin ardından %31 yükseldi.

İlgili Haberler