Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  haftanın ikinci günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ikinci günü nasıl açılacak?

New York Borsasnıda Teknoloji Şirketlerinin Kazançları Beklenirken Vadeli İşlemler Düştü

A+A-

BORSATEK.COM -  New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Salı günü bazı büyük teknoloji şirketlerinin beklenen sonuçları öncesinde geriledi. Dow e-mini kontratları 4 puan veya %0.01, S&P 500 e-mini kontratları 8.25 puan veya %0.15, ve Nasdaq 100 e-mini kontratları 63 puan veya %0.31 düştü.

Açıklanacak sonuçlar, piyasanın son dönemdeki rekor kıran yükselişinin sürdürülebilir olup olmadığını anlamak açısından önemli. 

Yatırımcıların haftanın ilk işlem günü günü büyük büyüme hisselerine geri dönmesiyle, S&P 500 ve Nasdaq üç günlük düşüş serisini sonlandırarak bir aydan uzun süredir en büyük bir günlük kazancını kaydetmişti.

Ana endeksler, yatırımcıların düşük performans gösteren piyasa segmentlerine yönelmesiyle son zamanlarda rekor bir rallinin ardından yataya girmişti.

Büyük teknoloji şirketlerinden gelecek sonuçlar, ABD hisse senetlerinin aşırı değerli mi yoksa büyümeye devam edip edemeyeceğini belirlemede kilit rol oynayacak.

"Muazzam Yedili" olarak adlandırılan şirketlerden Alphabet ve Tesla, piyasa kapanışından sonra çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Her iki hisse de karışık bir ön piyasa seansında yaklaşık %0.3 arttı.

Yapay zeka çipi firması Nvidia, Pazartesi günkü seansında neredeyse bir ayın en büyük bir günlük kazancını kaydettikten sonra %0.8 düştü.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçim kampanyasından çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Demokrat Parti'nin muhtemel adayı haline gelmesi sonrası odak, on yılların en yüksek faiz oranları arasında kurumsal Amerika'nın sağlığına dair ipuçları aramak için çeyrek kazanç sezonuna kaydı.

Açıklama öncesi sonuçları bildiren diğer şirketler arasında General Motors, United Parcel Service, Coca-Cola ve Philip Morris International bulunuyor.

Bu kazanç sezonunda çeyrek sonuçlarını bildiren 74 S&P 500 şirketinin %81.1'i beklentileri aştı.

Bu hafta planlanan ekonomik veriler arasında kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi yer alıyor. Bu veri, enflasyondaki son düşüş trendi ve iş gücü piyasasındaki yumuşama belirtileri arasında para politikası görünümünü değerlendirmede önemli olacak.

CME'nin FedWatch Aracı'na göre, Eylül ayına kadar 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklentileri, geçen ay görülen %60'tan %92'ye yükseldi ve yıl sonuna kadar iki faiz indirimi bekleniyor.

NXP Semiconductors, otomotiv müşterilerinden gelen talebin durgunluğu nedeniyle üçüncü çeyrek gelir tahminlerinin beklentilerin altında kalmasının ardından %9 düştü.

Diğer çip hisseleri arasında ON Semiconductor, Texas Instruments ve Advanced Micro Devices da %1.2 ile %3.6 arasında düşüş yaşadı.

İlgili Haberler