Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  haftanın ikinci gününe pozitif başladı 

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  haftanın ikinci gününe pozitif başladı 

New York Borsası'nda büyük şirketlerin bu hafta açıklayacağı bilançolar, pozitif bir havada bekleniyor, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  yükseliyor. 

A+A-

BORSATEK.COM -  New York Borsası'nda büyük şirketlerin bu hafta açıklayacağı bilançolar beklenirken, gösterge endeksler güne yukarı yönlü bir başlangıç yaptı. 

S&P 500 yüzde 0,2 yükselirken Nasdaq yüzde 0,3 ve Dow Jones Sanayi endeksi yüzde 0,2 artış gösterdi.

Wall Street, Google'ın ana şirketi Alphabet ve Tesla'nın zil sesinin ardından açıklayacağı son ikinci çeyrek kazanç raporlarını değerlendirmeye devam etti. Bu raporlar, borsanın teknolojiyle ilgili büyük isimlerin son üç ayda ne kadar başarılı olduğuna dair ilk intibalarını belirleyecek. 

Vital Knowledge'den Adam Crisafulli, "2. çeyrek bilanço sezonu yüksek vitese geçerken ve yatırımcılar ABD ve Avrupa'dan gelen çok sayıda raporu incelerken her şey mikro düzeyde" diye yazdı.

vital-knowledgeden-adam-crisafulli.png

 

UPS, en üst ve en alt beklentileri kaçıran ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı ve hisse senedi yüzde 13 düşüşle en kötü gününe doğru ilerlemeye başladı. General Motors, analistlerin beklentilerini kolayca aştı ancak otomobil şirketinin elektrikli ve otonom araçlarına yönelik planlarını ertelemesi nedeniyle hisseleri yüzde 6 düştü.


001-general-motors.png

Bu hayal kırıklıklarına rağmen kazanç sezonu güçlü bir başlangıç ​​yaptı. FactSet verilerine göre, S&P 500 şirketlerinin yaklaşık yüzde 20'si ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı ve bu isimlerin yüzde 80'i beklentileri aştı.

Bu hamleler, teknoloji hisselerinin geçen haftaki satışların ardından toparlanmasıyla Wall Street'te kazanılan bir günün ardından geldi. Küçük şirketlerin işlem gördüğü Russell 2000 endeksi Pazartesi günü de yükseldi ve geçen haftaki kazancına katkıda bulundu; bu, yatırımcıların bu yıl devasa kazançlar elde eden Büyük Teknoloji şirketlerinden bu gruba para aktardığının bir işareti olarak görüldü.

Küçük sermayeye geçiş, yatırımcıların Fed'in yakında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı konusunda giderek daha fazla heyecan duymasıyla birlikte ortaya çıkıyor; bu hareket özellikle daha küçük ve daha döngüsel odaklı şirketler için faydalı görülüyor.

İlgili Haberler