Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak?

Dow e-minis 73 puan (%0,18), S&P 500 e-minis 6 puan (%0,11) ve Nasdaq 100 e-minis 8,75 puan (%0,04) yükseldi.

A+A-

New York borsasında ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri haftanın ilk işlem günü yükselerek spot piyasanın da yükselişle açılacağı sinyali verdi.  Dow e-minis 73 puan (%0,18), S&P 500 e-minis 6 puan (%0,11) ve Nasdaq 100 e-minis 8,75 puan (%0,04) yükseldi. Yatırımcılar, imalat PMI verilerinin açıklanmasını ve bu hafta açıklanacak işgücü piyasası rakamlarını takip edecek. Bu veriler, Federal Rezerv'in para politikası yol haritası hakkında ipuçları verecek.

Yapay zeka çip devi Nvidia, geçen haftaki dalgalanmaların ardından vadeli işlemlerde %2,8 düştü. Diğer yarı iletken hisseleri de geriledi. Alphabet, Microsoft ve Amazon.com gibi teknoloji devleri ise hafif yükseliş gösterdi.

Günün ilerleyen saatlerinde ISM ve S&P Global imalat PMI verileri takip edilecek. Cuma günü açıklanan PCE fiyat endeksi, Mayıs ayında değişmeyerek enflasyonun yavaşladığını ve ekonominin dirençli olduğunu gösterdi.

Bu hafta Salı günü JOLTS açık iş verileri, Çarşamba günü ise ADP istihdam, fabrika siparişleri, ISM hizmetler PMI verileri ve Fed'in son politika toplantısının tutanakları açıklanacak. Perşembe günü ise tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. New York borsasında Bağımsızlık Günü nedeniyle Cuma günü hisse senedi işlemleri yapılmayacak.

Yatırımcılar, Eylül ayından itibaren bu yıl için yaklaşık iki faiz indirimi bekliyor. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri Cuma günü üst üste üçüncü çeyreklik kazançlarını elde etti. 

Haftanın İlk İşlem Gününün Diğer Önemli Gelişmeler:

  • Spirit AeroSystems, Boeing'in gövde tedarikçisini 4,7 milyar dolara geri satın alma anlaşmasının ardından %5,9 yükseldi.
  • Çinli elektrikli araç üreticisi Li Auto'nun ABD'de listelenen hisseleri, Haziran ayında araç teslimatlarının yıllık bazda %46,7 artmasının ardından %2,2 değer kazandı.
  • Bitcoin fiyatlarının %4,5 artmasıyla Coinbase Global, Riot Platforms, Marathon Digital ve MicroStrategy gibi kripto para hisseleri %1,8 ila %4 arasında yükseldi.

 

İlgili Haberler