Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yılın en iyi haftasının ardından bu hafta işlemlere nasıl başlayacak?

A+A-

New York borsasında endeksler yılın en iyi haftasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yapacağı konuşmayı beklerken yeni haftaya sakin başladı. Konuşmanın faiz indirim hesaplamalarını yeniden şekillendirmesi bekleniyor.

S&P 500 vadeli işlemleri (ES=F) yatay seyrederken, rekor seviyelere yakın kaldı. Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli işlemleri (YM=F) de benzer şekilde yatay bir seyir izledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri (NQ=F) ise %0,1'lik hafif bir düşüş kaydetti.

Geçen haftaki güçlü kazançların ardından hisselerin, bir durgunluk korkusuyla sarsılan piyasalarda bir ölçüde sakinlik kazanmasıyla konsolidasyon aşamasına geçmesi bekleniyor. Wall Street'in ekonomideki olası çatlaklara dair endişeleriyle Ağustos ayı başındaki satış dalgasında biriken kayıplar, geçen haftaki rallide geri alındı. Söz konusu endişeler, cesaret verici enflasyon ve tüketici harcaması verileriyle birlikte önemli ölçüde hafifledi.

Bu haftanın ekonomik veriler açısından sakin geçmesi bekleniyor, gündemin en önemli konusu Powell'ın Jackson Hole sempozyumundaki konuşması olacak.. Ekonominin "yumuşak iniş" yapacağına olan güven arttıkça — Goldman Sachs, resesyon olasılığının daha düşük olduğunu belirtiyor — yatırımcılar için esas soru, Fed'in Eylül ayında faizleri indirip indirmeyeceği değil, ne kadar indireceği olacak.

Pazartesi sabahı itibarıyla, yatırımcılar Fed'in Eylül toplantısında %0,25 oranında faiz indirimi yapma olasılığını %72 olarak fiyatlarken, %0,50'lik bir indirimin olasılığını ise %28 olarak değerlendiriyorlar. Ancak, Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in Temmuz toplantısına ait tutanaklar, bu beklentileri etkileyebilir.

Bu arada, yatırımcılar Pazartesi günü başlayacak olan Demokratik Ulusal Kongre'yi de yakından takip edecek. Bu kongrede, başkan adayı Kamala Harris'ten ne beklenebileceği konusunda daha fazla bilgi edinilmesi mümkün.

 

İlgili Haberler