Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son günü nasıl açılacak

New York borsasında S&P 500 ve Nasdaq üst üste ikinci haftalık kazanç elde etmeye hazırlanıyor

A+A-

New York borsasında açılış öncesi hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Cuma günü düşüş yaşadı. Dow e-minis 241 puan (%0,62), S&P 500 e-minis 18 puan (%0,33) ve Nasdaq 100 e-minis 10 puan (%0,05) düşüş gösterdi.

Perşembe günü teknoloji hisselerinin ralli yapmasıyla S&P 500 ve Nasdaq üst üste dördüncü seansını rekor seviyede kapatmıştı. Özellikle S&P 500 bilgi teknolojileri sektörü, üst üste dördüncü kez rekor seviyede kapandı. Açıklanan verilere göre, Mayıs ayında üretici fiyatları beklenmedik bir şekilde düşerken, işsizlik maaşı başvuruları ise son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, Fed'in faiz oranlarını yakında düşüreceğine dair umutları canlı tuttu.

Ancak, Çarşamba günü Federal Rezerv, bu yıl için öngörülen üç faiz indirimi tahminini bire indirdi. CME'nin FedWatch aracı, Eylül ayında %68'in üzerinde bir faiz indirimi ihtimali gösterirken, faiz oranı işlemcileri yılsonuna kadar yaklaşık iki indirim öngörüyor.

Broadcom'un öncülüğünde çip hisselerindeki ralli, yarı iletken endeksinin Perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı. Çip üreticisi Broadcom piyasa öncesi işlemlerde %0,5 artarken, Nvidia ve Micron da sırasıyla %1,0 ve %0,3 yükseldi.

Russell 2000 endeksini izleyen vadeli işlemler %1,3 düşerken, Dow vadeli işlemleri ise Perşembe günkü düşüşün ardından bugün de kırmızıda kaldı. Megacap hisseleri Amazon ve Microsoft, açılış öncesi işlemlerde sırasıyla %0,4 ve %0,5 değer kaybetti.

S&P 500 ve Nasdaq üst üste ikinci haftalık kazanç elde etmeye hazırlanırken, Dow endeksi haftayı hafif düşüşle tamamlamaya doğru ilerliyor. Fed politikasının gevşetileceğine dair umutlar ve büyük teknoloji hisselerindeki güç, Wall Street'in bu yıl rekor seviyelere yükselmesine yardımcı oldu. Ancak bu durum, hisse senetlerinin sürdürülebilirliği konusunda bazı endişelere yol açtı.

BofA Global Research raporuna göre, megacap büyüme hisselerinin cazibesi yatırımcıları cezbederken, ABD değer hisse senedi fonlarından 2,6 milyar dolar çıkış yaşandı ve ABD büyüme hisse senedi fonlarına 1,8 milyar dolar aktı. 

Yatırımcılar ayrıca Cuma günü Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ve Fed Guvernörü Lisa Cook'un yorumlarının yanı sıra Mayıs ayı ithalat ve ihracat fiyat verileri ile Michigan Üniversitesi'nin Haziran ayı Tüketici Duyarlılığı anketini de takip edecek.

Açılış öncesi işlemlerde Adobe, yapay zeka destekli yazılımına daha fazla talep bekleyerek 2024 mali yılı gelir tahminini yükseltmesinin ardından %15,3 artış gösterdi. Sirius XM ise, Nasdaq'ın hissenin Nasdaq 100 endeksinden çıkarılacağını ve Arm Holdings ile değiştirileceğini açıklamasının ardından %2,0 değer kaybetti. Arm'ın hisseleri ise %1,8 yükseldi.

İlgili Haberler