Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son günü nasıl açılacak?

New York Borsasında Vadeli İşlemler, Fed'in Daha Büyük Faiz İndirimi Beklentisiyle Yükselişte

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, yatırımcıların Federal Rezerv'in önümüzdeki hafta daha büyük bir faiz indirimi yapma olasılığını değerlendirmesiyle Cuma günü hafif yükseldi. Spot işlemlerin de yükselişle başlaması bekleniyor...

Dow E-minis 74 puan (%0,18), S&P 500 E-minis 12 puan (%0,21) ve Nasdaq 100 E-minis 15,25 puan (%0,08) artış kaydetti. Ekonomik açıdan hassas olan Russell 2000 küçük sermaye endeksini takip eden vadeli işlemler ise %0,8 yükseldi.

CME FedWatch aracına göre, yatırımcıların 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisi, Perşembe günü %14'ten %47'ye yükseldi. Eski New York Fed Başkanı Bill Dudley, 50 baz puanlık indirim için güçlü bir neden olduğunu belirtti. Ayrıca, basında çıkan ve faiz indirimi kararını "kıl payı" olarak tanımlayan haberler de belirsizliği artırdı.

ff-021.jpg

Deutsche Bank analistleri, Wall Street Journal ve Financial Times'ta yer alan birkaç haberin, 50 baz puanlık bir hareketin hâlâ masada olduğunu öne sürdüğünü ve bunun da piyasaların beklentilerini yeniden değerlendirmesine yol açtığını ifade etti. Eğer mevcut fiyatlama devam ederse, FED'in bu toplantısı, yıllardır faiz kararında ciddi belirsizlik olan ilk toplantı olacak.

Dolar, küresel rakipleri karşısında baskı altında kalırken, ABD devlet tahvilleri getirileri de gevşeme eğilimi gösterdi. Fed'in 17-18 Eylül'deki toplantısında 25 baz puanlık daha küçük bir indirim yapma ihtimali, Ağustos ayı tüketici fiyatları verisinin ardından gelen hafif yüksek üretici fiyatları raporuyla güçlenmişti.

Wall Street'in ana endeksleri, önceki seansta megacap hisselerdeki yükselişin desteğiyle günü kazançla kapatmıştı. Üç büyük ABD endeksi de haftalık kazanç yolunda ilerliyor.

Piyasa öncesi işlemlerde Boeing, ABD Batı Yakası'ndaki fabrika işçilerinin grevi nedeniyle piyasa öncesi ticarette %2,9 değer kaybetti. Adobe, dördüncü çeyrek kazanç tahminlerinin analistlerin beklentilerinin altında kalmasıyla %8,1 geriledi.

Aşı üreticisi Moderna ise en az iki aracı kurumun hisse notunu düşürmesi sonrası %4,1 değer kaybetti. Şirketin, başabaş hedefini iki yıl erteleyip 2025 satışlarının beklentilerin altında kalacağını açıklaması sonrası hisseleri gerilemişti.

Bank of America'nın raporuna göre, ABD hisse senetleri, Nisan ayından bu yana en büyük çıkışını Çarşamba gününe kadar olan haftada yaşadı.

İlgili Haberler