Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak?

Wall Street Vadeli İşlemleri İş Anketi Verileri Öncesinde Düşüşte

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri, mega teknoloji ve çip hisselerinin değer kaybetmesiyle Cuma günü düşüşe geçti. Dow e-minis 26 puan (%0,07), S&P 500 e-minis 8,25 puan (%0,15) ve Nasdaq 100 e-minis 24,75 puan (%0,12) düşüş gösterdi. Yatırımcılar, dünyanın en büyük ekonomisinin sağlığı hakkında daha fazla ipucu almak için imalat ve hizmet sektörlerine yönelik anket sonuçlarını bekliyor.

S&P 500, Perşembe günü 5.500 puan sınırını aştı, ancak hem bu gösterge endeks hem de Nasdaq, mega teknoloji hisselerinde seans ortasından sonra kayıpların artmasıyla günü düşüşle kapattı. Nvidia, bir önceki seansta yaşadığı kayıplar sonrasında piyasa değeri olarak Microsoft'un altına düştü ve Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde %1,5 daha geriledi.

Diğer yonga üreticileri Broadcom, Super Micro Computer ve Qualcomm %0,8 ile %1,2 arasında değer kaybederken, Microsoft'un hisseleri %0,2 ve Apple %0,3 düştü.

Günün ilerleyen saatlerinde, imalat ve hizmet sektörlerine ilişkin rakamların hafif bir düşüş göstermesi, ancak faaliyetlerin hala genişlediğini gösteren 50 seviyesinin üzerinde kalması bekleniyor.

Wall Street son aylarda, özellikle Nvidia ve yapay zeka ile bağlantılı birkaç büyük hissenin etkisiyle yükseldi.

Yatırımcılar, zayıf gelen ekonomik verileri ve ABD Merkez Bankası'nın enflasyon verilerinde tutarlı bir iyileşme olmaması halinde faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair yorumlarını da değerlendiriyor.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ücret artışının hala yüksek olabileceği için enflasyonun %2 seviyesine geri dönmesinin bir ya da iki yıl alacağını belirtti.

Wall Street'in üç büyük endeksi ve küçük sermayeli Russell 2000 endeksi haftayı yükselişle kapatma yolunda ilerliyor.

LSEG'in FedWatch verilerine göre, para piyasaları Fed'in Eylül ayındaki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi ihtimalini %64 olarak fiyatlıyor ve bu yıl yaklaşık iki faiz indirimi bekliyor.

Cuma günkü seans aynı zamanda "üçlü cadı" olarak bilinen hisse senetleri, endeks opsiyonları ve vadeli işlemlere bağlı üç aylık türev sözleşmelerinin sona ereceği seans olacak.

İlaç üreticisi Gilead'ın hisseleri, uzun etkili enjekte edilebilir ilacının kadınlarda HIV enfeksiyonunu önlemede mevcut günlük hap Truvada'ya kıyasla daha etkili olduğunu gösteren bir geç aşama çalışmasıyla önceki seanstaki kazançlarını genişleterek %6,4 arttı.

Sarepta Therapeutics ise ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA), şirketin gen terapisinin dört yaş ve üzeri Duchenne kas distrofisi hastaları için genişletilmiş kullanımına izin vermesinin ardından %34 yükseldi.

İlgili Haberler