Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsasında vadeli işlemler bugün açıklanacak işgücü piyasası verileri öncesi yükselişte

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, yatırımcıların 4 Temmuz tatilinden sonra kritik bir istihdam raporu öncesinde yükseliyor. Çalışma Bakanlığı, Mayıs ayında 272.000 olan tarım dışı istihdamın Haziran ayında 190.000 kişi artmasını tahmin ediyor. İşsizlik oranının %4'te kalması ve ortalama saatlik kazançların %0,3 yükselmesi bekleniyor.

ABD ekonomisindeki yavaşlama işaretleri, Eylül ayında faiz indirimi beklentilerini artırdı. ADP İstihdam raporu ve haftalık işsizlik başvuruları, işgücü piyasasının gevşediğine işaret ederken, hizmet sektörü faaliyeti ve fabrika siparişleri düştü.

Piyasa katılımcıları, bu yıl faiz indirimlerine yönelik bahislerini güçlendirdi. CME Group'un FedWatch aracına göre, Eylül ayında 25 baz puanlık indirim olasılığı %68'e yükseldi.

S&P 500 ve Nasdaq, Çarşamba günü rekor kapanış seviyelerine ulaştı. Yüksek ivmeli teknoloji hisseleri, yılın ilk yarısında borsalara yön verirken Wall Street'in üç büyük endeksi, bugün haftalık kazançlar elde etmeye hazırlanıyor.

New York Fed Başkanı John Williams, gün içinde açıklamalarda bulunacak. Fed tutanakları, yetkililerin yavaşlayan ekonomiyi kabul ettiklerini gösteriyor.

Piyasa öncesi işlemlerde Tesla, Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Macy's, satın alma teklifiyle yükseldi. Kripto parayla ilgili hisse senetleri, bitcoin'in düşüşüyle geriledi.

Günün Anahtar Noktaları:

  • Tarım dışı istihdamın Haziran ayında 190.000 kişi artması bekleniyor.
  • İşsizlik oranının %4'te kalması ve ortalama saatlik kazançların %0,3 yükselmesi öngörülüyor.
  • Faiz indirimi beklentileri artıyor.
  • S&P 500 ve Nasdaq rekor seviyelerde.
  • Fed Başkanı Williams açıklamalarda bulunacak.
  • Tesla ve Macy's yükseldi, kripto parayla ilgili hisseler geriledi.

 

İlgili Haberler