Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq için uzmanlardan %30 düşüş riski uyarısı!

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq için uzmanlardan %30 düşüş riski uyarısı!

Uzmanlar Uyardı: ABD Ekonomisi Sancılı Bir Resesyona Doğru İlerliyor

A+A-

New York borsasında bir taraftan yapay zeka destekli coşku yaşanırken diğer taraftan seçimin sonuçları bekleniyor. Ancak, uzmanlar tüm iyimser beklentilere rağmen yatırımcıları bazı hususlarda uyarıyor. BCA Research'ün baş küresel stratejisti Peter Berezin, ABD ekonomisinin ani ve beklenmedik bir resesyona gireceği öngörüsünde bulunarak S&P 500 endeksi için hedefini revize etti. Berezin, Perşembe günü MarketWatch ile paylaştığı raporda, S&P 500'ün yıl sonu hedefini 4.200'den 3.750'ye düşürdü. Bu durum, S&P 500'ün mevcut seviyelerinden %30'dan fazla gerileyebileceği anlamına geliyor.

Berezin, bu resesyonun 2024'ün sonlarında veya 2025'in başlarında başlamasını bekliyor. Bu tahmin, işgücü piyasasındaki yavaşlamanın hızlanacağı ve tüketici harcamaları üzerinde büyük bir baskı oluşturacağı fikrine dayanıyor. Pandemi dönemindeki yoğun işe alımların yerini çok daha az cazip iş koşullarına bıraktığını belirten Berezin, iş ilanları ve işten ayrılma oranlarının önemli ölçüde düştüğünü vurguluyor.

Ayrıca, Çalışma Bakanlığı verilerine göre ücret artış hızı da yavaşlamış durumda. Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi gibi son dönemde açıklanan ekonomik veriler, tüketici harcamalarının yavaşladığına işaret ediyor. Berezin, bu durumun sadece bir başlangıç olduğunu ve zayıflayan işgücü piyasasının kısır bir döngüye neden olabileceğini düşünüyor.

Avrupa'daki büyümenin yavaşlayacağını ve Çin'in de emlak balonunun çöküşü sonrası zor günler geçireceğini belirten Berezin, bu senaryoda küresel büyümenin zayıflayacağını ve küresel hisse senetleri üzerinde baskı yaratacağını öngörüyor.

İlgili Haberler