Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik FED verisi öncesi bugün nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik FED verisi öncesi bugün nasıl açılacak?

New York Borsasında Nvidia Sonuçları ve Fed Tutanakları Öncesi Vadeli İşlemler Düşüşte

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, yatırımcıların Nvidia'nın üç aylık mali sonuçları ve Federal Rezerv'in politika toplantısı tutanakları öncesinde temkinli tutumuyla Çarşamba günü geriledi. Dow e-minis 43 puan (%0,11), S&P 500 e-minis 7,5 puan (%0,14) ve Nasdaq 100 e-minis 13,75 puan (%0,07) düşüş gösterdi.

Yatırımcılar, Nvidia'nın piyasa kapanışından sonra açıklayacağı ilk çeyrek sonuçlarına odaklanmış durumda. Yarı iletken devi, bu yıl hisse değerinde %92'den fazla artış gösterdi ve ABD'nin en büyük üçüncü şirketi haline geldi. Nvidia'nın sonuçları, şirketin ve yapay zeka ile ilgili diğer hisselerin yükselişini sürdürüp sürdüremeyeceğini belirleyecek.

Piyasa Hareketleri ve Beklentiler

Nvidia'nın hisseleri, son iki günde %3'ten fazla yükseldikten sonra piyasa öncesi işlemlerde %0,4 düştü. Şirketin sonuçları, Wall Street'in güçlü kazanç sezonunun yanı sıra faiz oranı indirimleri ve ABD ekonomisi için yumuşak iniş umutlarıyla bu ay üç büyük endeksi de rekor seviyelere taşıyan son yükselişinin gücünü test edecek. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ve S&P 500, Salı günü yeni rekor seviyelerden kapanmıştı.

Piyasa katılımcıları, faiz indiriminin zamanlaması konusunda daha fazla netlik için ABD Merkez Bankası'nın saat 14:00'te açıklayacağı son politika toplantısının tutanaklarını bekliyor. Birçok politika yapıcı, faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonda daha fazla gevşeme işareti beklenmesi gerektiğini belirtti. CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını en az 25 baz puan düşürme olasılığını %69 olarak görüyor.

Target'ın hisseleri, zayıf çeyrek sonuçları ve beklentilerin altında kalan ikinci çeyrek kar ve satış tahminleri nedeniyle %8,1 düştü.

Giyim perakendecisi Urban Outfitters, güçlü talep sayesinde ilk çeyrek sonuçlarının tahminleri aşmasının ardından %5,8 yükseldi.

Lululemon Athletica ise Baş Ürün Sorumlusu Sun Choe'nin ayrıldığını açıklamasının ardından %4,3 düştü.

 

İlgili Haberler