Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik haftanın ilk günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik haftanın ilk günü nasıl açılacak

ABD Hisse Senedi Vadeli İşlemleri, Fed'in Faiz Kararını Bekliyor

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, Pazartesi günü karışık bir seyir izleyerek, Federal Rezerv'in dört yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimi yapması beklenen önemli bir haftaya temkinli bir başlangıç yaptı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri %0,2 yükselirken, S&P 500 vadeli işlemleri, güçlü haftalık kazançların ardından çok az değişim göstererek yeni rekor seviyelere yaklaştı. Ancak teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,2 geriledi.

Piyasalar, Fed'in iki günlük toplantısının ardından Çarşamba günü yapacağı para politikası açıklamasına odaklanmış durumda. Yatırımcılar, merkez bankasının faiz oranlarını 50 baz puan gibi daha sert bir oranla indirip indirmeyeceğini yakından izliyor. Bu beklenti, hisse senetlerinin bir destek noktası bulmaya çalışmasına neden oluyor.

ABD Merkez Bankası'nın, 2000 yılından bu yana ilk kez ABD'de faiz oranlarını düşürmesi neredeyse kesinleşmiş durumda. Bu, enflasyonu düşürmek için sürdürülen sıkı para politikası dönemine son verecek önemli bir adım olacak.

Bu beklenti, yatırımcıları Fed'in faiz oranlarını ne kadar agresif bir şekilde düşüreceği konusunda endişelendiriyor. Yarım puanlık bir indirim, işgücü piyasasını koruma ve resesyon riskini azaltma amacı taşısa da, aynı zamanda ekonomik görünümde ciddi bir zayıflama sinyali vererek yatırımcıları tedirgin edebilir.

Pazartesi itibarıyla, tüccarlar 50 baz puanlık bir indirim olasılığını %59 olarak fiyatlarken, bir gün önce bu olasılık %50 seviyesindeydi. CME FedWatch aracına göre, 25 baz puanlık bir indirim olasılığı ise %41 seviyesinde bulunuyor.

İlgili Haberler