Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik istihdam verisi beklenirken nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik istihdam verisi beklenirken nasıl açılacak?

New York borsası kritik verileri beklerken endekslerde yatay bir açılış bekliyor

A+A-

New York borsaında yatırımcılar, ABD işgücü piyasasında artan gevşekliğin Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürmek için daha fazla alana sahip olduğu anlamına geldiğinin teyidi için önemli bir istihdam raporu beklerken, hisse senedi endeks vadeli işlemleri yatay hareket ediyor.

Dow e-minis 18 puan (%0,05) düşüş, S&P 500 e-minis 0,5 puan (%0,01) artış ve Nasdaq 100 e-minis 17,75 puan (%0,09) artış gösterdi.

Gösterge S&P 500 ve Nasdaq, erken işlemlerde gün içi rekor seviyelere ulaşmasına rağmen düşen teknoloji hisselerinin etkisiyle Perşembe günkü seansı hafif düşüşle kapatkıştı. Bir önceki seansta darbe alan bazı megacap teknoloji hisseleri de piyasa öncesi hafif yükseldi, ancak günün ilerleyen saatlerinde beklenen Mayıs ayı tarım dışı istihdam verileri öncesinde genel ticaret durgunlaştı.

Ekonomistler, ABD ekonomisinin Mayıs ayında 185.000 yeni istihdam eklediğini ve işsizlik oranının %3,9'da sabit kalacağını tahmin ediyor. Piyasalar, Fed'in bu yılki hamlelerini tahmin etmekte zorlandı. Mart ayında erken faiz indirimine gidileceği yönündeki beklentiler, istihdam verilerinin zayıflamasıyla güç kazandı.

Çarşamba günü açıklanan özel sektör istihdam verileri, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu öncesinde işgücü piyasasındaki sıkılığın hafiflediğini gösterdi. CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar şu anda Eylül ayında bir faiz indirimi olasılığını %67 olarak görüyor ve bu yıl içinde iki indirim daha bekliyorlar.

 

İlgili Haberler