Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik kazanç raporu öncesi nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik kazanç raporu öncesi nasıl açılacak?

Yatırımcılar Nvidia Kazançlarının Açıklanmasını Beklerken ABD Vadeli İşlemleri Yatay Seyrediyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü, yatırımcıların çip üreticisi Nvidia'nın (NVDA) kazanç raporunu beklerken yatay bir seyir izledi. Nvidia'nın bu raporu, genel piyasa üzerindeki güveni korumak açısından kritik bir önem taşıyor.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri (YM=F), endeksin art arda ikinci rekor kapanışını gerçekleştirmesinin ardından çok az değişti. S&P 500 (ES=F) ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 (NQ=F) vadeli işlemleri de büyük ölçüde yatay kaldı.

Hisse senetleri, Nvidia'nın Çarşamba günü piyasa kapanışından sonra açıklanacak olan ikinci çeyrek sonuçları öncesinde temkinli hareket ediyor. Yapay zeka alanında öncü olan Nvidia'nın kazanç raporu, yapay zeka harcamaları ve teknoloji sektörü için bir ölçüt olarak kabul ediliyor ve bu raporun piyasayı genel olarak etkileyebileceği düşünülüyor.

Yatırımcılar, Nvidia'nın bir başka güçlü çeyrek açıklaması durumunda, hisse fiyatında her iki yönde de %10'a yakın bir dalgalanma bekliyorlar. Wall Street, Nvidia'nın kazançlarının bir önceki yıla göre yaklaşık %109, gelirlerinin ise %99 oranında artmasını öngörüyor. Özellikle Nvidia'nın yeni Blackwell çipinin olası gecikmeleriyle ilgili güncellemeler, yatırımcıların odak noktasında olacak.

Nvidia'nın hisseleri, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %160 artış gösterdi. Hisseler, haftaya dalgalı bir başlangıç yaptıktan sonra Çarşamba günü ön piyasada büyük ölçüde sabit kaldı.

Teknoloji sektöründeki diğer bir gelişmede ise Apple (AAPL), uzun süredir görev yapan CFO'sunu değiştirdiğini açıklamasının ardından, dijital hizmetler grubunda 100 kişiyi işten çıkardığını duyurdu.

Nvidia'nın kazançları büyük ilgi görse de, Salesforce (CRM) gibi yazılım şirketlerinin yapay zeka yatırımlarının geri dönüşünü göstermeye başlayıp başlamadığına dair işaretler de merakla bekleniyor. Öte yandan, CrowdStrike'ın (CRWD) raporu, Temmuz ayında gerçekleşen küresel Windows kesintisinin maliyetine dair ipuçları sunabilir.

İlgili Haberler