Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik konuşması öncesi kapanışını nasıl yapacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik konuşması öncesi kapanışını nasıl yapacak?

New York borsasında Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Powell'ın konuşması öncesi son kapanışını nasıl yapacak

A+A-

New York borsasında hisse senetleri, Perşembe günü teknoloji hisselerinin baskısıyla değer kaybetti. Üç büyük ABD endeksi de öğleden sonra işlemlerinde kayıplarını artırdı ve ekonomik verilerin resesyon korkularını hafifletmesiyle yükselen Hazine tahvil getirilerine karşı hareket etti. Özellikle, "Muhteşem Yedili" olarak bilinen büyük teknoloji hisselerindeki zayıflık, teknoloji ağırlıklı Nasdaq üzerinde en büyük baskıyı oluşturdu.

ABD saatiyle 14:10 itibariyle Dow Jones Industrial Average 241.19 puan (%0.59) düşüşle 40,649.3'e, S&P 500 50.48 puan (%0.90) kayıpla 5,570.37'ye ve Nasdaq Composite 272.14 puan (%1.52) düşüşle 17,646.84'e geriledi.

S&P 500'ün 11 ana sektörü arasında teknoloji %2,0 düşüşle en büyük kaybı yaşadı. Enerji hisseleri ise kazananlar arasında başı çekti.

Dünyanın dört bir yanından merkez bankası yetkilileri yıllık Ekonomi Sempozyumu için Jackson Hole'da bir araya geldi. Yatırımcılar, Fed'in politika gevşeme döngüsünün zamanlaması ve kapsamına dair ipuçları için Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü yapacağı konuşmayı dikkatle takip edecek.

 

ABD'de işsizlik başvurularının artış göstermesi, Çarşamba günkü keskin düşüşün ardından, işgücü piyasasının beklenenden daha az güçlü olduğunu ve kademeli olarak yumuşadığını teyit ediyor gibi göründü. Bu durum, resesyon korkularını hafifletirken, Fed'in Eylül ayındaki politika toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığını artırdı.

Bu görüş, Perşembe günü Kansas City Fed Başkanı Frank Schmid, Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker tarafından yapılan açıklamalarda da desteklendi. Hepsi de kısa süre içinde faiz indiriminin gündemde olduğunu belirtti.

Snowflake (NYSE:SNOW) tüm yıl ürün geliri tahminini yükseltmesine rağmen, marj tahmini değişmediği için hisseleri %13,6 değer kaybetti. Zoom Video Communications (NASDAQ:ZM) ise yıllık gelir tahminini yükseltmesinin ardından %11,8 artış gösterdi. Advanced Auto Parts ise yıllık kâr tahminini düşürmesiyle %15,7 değer kaybetti.

NYSE'de düşen hisse senetleri, yükselenlerden 2,12'ye 1 oranında daha fazla oldu; Nasdaq'ta ise bu oran 2,22'ye 1'di. S&P 500, 52 haftanın 53 yeni en yüksek ve bir yeni en düşük seviyesini kaydederken, Nasdaq Composite 78 yeni en yüksek ve 54 yeni en düşük seviyeyi gördü.

İlgili Haberler