Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik ÜFE verisi sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik ÜFE verisi sonrası nasıl açılacak

New York borsasında haftanın ilk günü yükselişle kapanan Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ikinci işlem günü nasıl açılacak?

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadelileri, kritik üretici fiyatları verisi öncesinde karışık bir seyir izliyor. Bu veri, Federal Rezerv'in faiz oranı yol haritasında ilerleme kaydedip kaydetmediğine dair ipuçları sunması beklenirken, Home Depot’un yıl sonu kâr tahminini düşürmesiyle hisseleri geriledi.

Vadeli işlemlerde Dow E-minis vadeli işlemleri 119 puan, yani %0,3 oranında düşerken, S&P 500 E-minis 3,5 puan, yani %0,07 oranında artış gösterdi. Nasdaq 100 E-minis ise 32 puan, yani %0,17 oranında yükseldi.

Haftanın ilk işlem gününde, S&P 500 neredeyse yatay seyrederken Nasdaq hafif kazançlar elde etmişti. 

Açılış zili öncesinde, makro veriler ilgi odağı oldu. ABD üretici fiyat endeksi (ÜFE) verisinin, Temmuz ayında yıllık bazda enflasyonun %2,3’e gerilediğini, aylık bazda ise %0,2 oranında değişmeden kaldığını göstermesi bekleniyor.

Bugün açıklanan bu veriyi, Çarşamba günü açıklanacak olan çok önemli tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamları ve Perşembe günü yayınlanacak olan perakende satış verileri takip edecek.

CME’nin FedWatch Aracı’na göre, yatırımcılar, Federal Rezerv'in Eylül ayında 25 ya da 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapma ihtimali arasında eşit olarak bölünmüş durumda ve yıl sonu faiz oranını %4,25-%4,50 aralığında bekliyorlar.

Home Depot’un hisseleri, yıllık kârının düşeceğini ve yıllık karşılaştırmalı satışlarında daha büyük bir düşüş öngörmesinin ardından %4,6 oranında değer kaybettiği için Dow Jones’a bağlı vadeli işlemler baskı altında kaldı. Rakibi Lowe’s da %3,1 oranında düştü.

Küçük ölçekli şirketlerle hesaplanan Russell 2000 endeksine bağlı vadeli işlemler ise %0,4 oranında geriledi.

Yatırımcıların radarında olacak bir diğer gelişme de, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’in ABD ekonomisine dair yapacağı değerlendirmeler.

Wall Street’in korku göstergesi olarak bilinen CBOE Volatilite Endeksi, Pazartesi günü 18,87 puana düştükten sonra 20,66 puan seviyesinde bulunuyordu.

Piyasa öncesi işlemlerde, çip üreticisi Nvidia, mega büyüme hisseleri arasında %1,2’lik bir kazançla öne çıktı.

Roger Federer’in desteklediği On Holding, müşterilerden gelen güçlü talep sayesinde ikinci çeyrek gelirlerinde analist beklentilerini aştı, ancak şirketin yıllık satış tahminini yinelemesi üzerine hisseleri %8’den fazla değer kaybetti.

Dijital medya şirketi BuzzFeed ise ikinci çeyrekte net zararını 22,5 milyon dolardan 6,6 milyon dolara düşürdüğünü açıklamasının ardından %15,6 oranında yükseldi.

İlgili Haberler