Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq merakla beklenen karar öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq merakla beklenen karar öncesi nasıl açılacak

New York Borsasında Yatırımcılar Enflasyon Verilerini ve Fed Kararını Beklerken Vadeli İşlemler Yatay Seyrediyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in iki günlük toplantısının ardından önemli enflasyon verileri ve politika duyurusunu beklerken Çarşamba günü yatay ve çok küçük ölçüde artı işlem görüyor. Dow e-minis 46 puan (%0,12), S&P 500 e-minis 7,25 puan (%0,13) ve Nasdaq 100 e-minis 26,75 puan (%0,14) artış gösterdi.

Salı günü Apple hisselerindeki artış, S&P 500 ve Nasdaq'ın üst üste ikinci kez rekor kapanış seviyelerine yükselmesine yardımcı oldu. Ancak piyasa genel olarak, merkez bankasının olası politika adımları hakkında daha net işaretler aradığı için temkinli davrandı. Apple hisseleri bugün ise piyasa öncesi işlemlerde %0,5 düşüş gösterdi. Bir önceki seansta %7'nin üzerinde değer kazanarak rekor kapanış yapan teknoloji devi, cihazlarında yeni başlattığı yapay zeka özellikleriyle yatırımcıların ilgisini çekmişti.

Salı günkü kapanış itibarıyla Apple, 3,18 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Microsoft'un hemen arkasında yer alırken, yapay zeka çipi devi Nvidia'nın 2,97 trilyon dolarlık piyasa değerini geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi olma yarışında öne geçti.

Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporunun TSİ 20:30'da, Fed'in politika açıklamasının ise TSİ 21:00'da açıklanması bekleniyor. 

Mayıs ayı çekirdek enflasyonunun aylık bazda %0,3'te sabit kalması ve yıllık bazda %3,5'e gerilemesi bekleniyor. Aylık bazda manşet TÜFE'nin ise %0,3'ten %0,1'e düşeceği tahmin ediliyor. 

Faiz oranlarının büyük ölçüde değişmemesi beklendiğinden, piyasalar Merkez Bankası'nın güncellenmiş Ekonomik Tahminler Özeti'ne, özellikle de politika yapıcıların bu yıl ve uzun vadede faiz oranlarının nerede durmasını beklediklerini gösteren “nokta grafiğine” odaklanacak.

Wall Street son birkaç ayda yükselirken, bu kazançların büyük bir kısmı mega büyüme hisseleri ve teknoloji sektöründen geldi. Bu durum, özellikle Fed'in daha şahin olması halinde hisse senedi gücünün sürdürülebilirliği konusunda bazı piyasa katılımcılarını endişelendirdi. S&P 500 teknoloji endeksi son seansta rekor bir kapanış yaparken, 11 ana sektörden dokuzu kırmızıda kaldı ve küçük sermayeli Russell 2000 %0,4 düştü.

CME'nin FedWatch aracına göre, piyasalar Fed'in ilk faiz indirimini Eylül ayında yapma ihtimalini %50'nin biraz üzerinde fiyatlıyor.

 

İlgili Haberler