Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, Tesla etkisi sürecek mi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak, Tesla etkisi sürecek mi

ABD Hazine Getirileri Düştü, Vadeli İşlemler Yükseldi; Tesla ve Apple Değer Kaybetti

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri, Cuma günü Hazine faizlerindeki düşüşün yarattığı rahatlama ile yükselirken, Tesla hisselerindeki değer kaybı dikkat çekti. Dow E-minis 82 puan (%0,19), S&P 500 E-minis 13,75 puan (%0,24) ve Nasdaq 100 E-minis 56,25 puan (%0,28) arttı.

Ancak üç ana endeks de haftalık kayıplara hazırlanıyor.

Hafta başında %4,26’ya kadar çıkan gösterge 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, haftanın sonuna doğru %4,19 seviyesine kadar geriledi.

Tesla, Perşembe günü yaşanan %22’lik yükselişin ardından piyasa öncesi işlemlerde %1,8 değer kaybetti. Bu kazançlar, Perşembe günü Nasdaq ve S&P 500 endekslerini yukarı taşıyarak S&P 500’ün haftadaki ilk günlük artışını kaydetmesini sağlamıştı.

Yatırımcılar, güçlü ekonomik göstergelerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim kapsamını sınırlayabileceği endişesiyle temkinli davranmaya devam ediyor. Endeksler, son altı haftalık yükseliş serilerini kırmaya hazırlanıyor.

Apple hisseleri ise Çin’deki iPhone satışlarının üçüncü çeyrekte düştüğünü gösteren veriler nedeniyle %0,8 geriledi. Capri Holdings ise mahkemenin şirketin çanta üreticisi Tapestry ile birleşme işlemini durdurmasının ardından %46,4 değer kaybetti.

Bellek çipi üreticisi Western Digital, üç aylık kâr tahminlerini aşarak %12 değer kazandı. Haftalık temkinli piyasa görünümünde karışık sektör kazançları ve yaklaşan ABD başkanlık seçimleri de etkili oldu. Alphabet, Apple ve Microsoft gibi devlerin kazanç raporları, tarım dışı istihdam verileri ve 5 Kasım seçimleri öncesi dönemeç, Wall Street için kritik bir hafta oluşturmaya aday.

İkinci bir Donald Trump yönetimine yönelik beklentiler şekillenmeye başlasa da seçim sonrası Kongre kontrolünün partiler arasında nasıl dağılacağına dair endişeler devam ediyor.

Ekonomi cephesinde, Eylül ayına ait dayanıklı tüketim malları verileri ve Michigan Üniversitesi’nin Tüketici Güveni endeksi açıklanacak. Boston Fed Başkanı Susan Collins’in de gün içinde konuşma yapması planlanıyor. Yatırımcılar, Fed’in Kasım toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi daha yapmasını bekliyor ve yıl sonuna kadar iki faiz indirimi daha fiyatlanıyor.

İlgili Haberler