Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nividia fırtınasının etkisinde bugün nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nividia fırtınasının etkisinde bugün nasıl açılacak?

Teknoloji Öncülüğündeki Rallinin Ardından Vadeli İşlemler Bugün Yataya Döndü; Nvidia Yükselişine Devam Ediyor

A+A-

New York borsasında yatırımcılar ABD işgücü piyasasının gücünü değerlendirmek için yeni verileri beklerken, S&P 500 ve Dow vadeli işlemleri Perşembe günü yatay seyretti. Ancak, Nasdaq vadeli işlemleri, Nvidia'nın kazançlarının teknoloji sektöründeki iyimserliği artırmasıyla yükseldi.

Çarşamba günü gerçekleşen teknoloji rallisi, S&P 500 ve Nasdaq'ı tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşırken, zayıflayan ekonomik veriler Federal Rezerv'in daha erken bir gevşeme politikasına başlayabileceği beklentilerini artırdı. Megacap teknoloji hisseleri, Hazine getirilerinin düşmesiyle değer kazandı ve teknoloji sektörü %2,6 oranında yükseldi. Meta Platforms, Microsoft ve Apple gibi hisseler piyasa öncesi işlemlerde %0,04 ile %0,3 arasında düşüş gösterdi.

Çip üreticisi Nvidia, bir önceki seansta piyasa değerinde 3 trilyon doları aşarak Apple'ı dünyanın en değerli ikinci şirketi olarak geçmesinin ardından %1,5 daha artış kaydetti.

Nvidia ve yapay zeka ile ilgili diğer hisselerdeki kazançlar, Wall Street'in son dönemdeki yükselişinin ana itici gücü oldu. Çip üreticisi, S&P 500'ün yılbaşından bu yana elde ettiği %12'nin üzerindeki kazancın yaklaşık üçte birini oluşturdu.

Makroekonomik açıdan, Çarşamba günü açıklanan Mayıs ayı özel istihdam verileri, Cuma günü açıklanacak olan önemli tarım dışı istihdam raporu öncesinde işgücü piyasasındaki sıkılığın hafiflediğini gösterdi.

CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar şu anda Eylül ayında bir faiz indirimi olasılığını %67 olarak görüyor ve LSEG verilerine göre bu yıl yaklaşık iki indirim fiyatlanmış durumda. Reuters anketine katılan tahminciler de iki indirim bekliyor, ancak Fed'in yalnızca bir veya hiç indirim yapmaması gibi önemli bir risk bulunuyor.

Haftalık işsizlik başvuruları verileri ve Nisan ayı uluslararası ticaret rakamları Perşembe günü açıklanacak.

Lululemon Athletica, Çin merkezli işinin Kuzey Amerika'daki yavaşlamaları dengelemeye yardımcı olmasıyla Çarşamba günü ilk çeyrek kar ve gelir beklentilerini aştıktan sonra %8,2 yükseldi.

ABD'de işlem gören Nio hisseleri, Çinli elektrikli araç üreticisinin üç aylık net zarar açıklamasının ve ikinci çeyrekte elektrikli araç teslimatlarının bir yıl öncesine göre iki kattan fazla artmasını beklediğini söylemesinin ardından %7,2 düştü.

Victoria's Secret, Çarşamba günü piyasalar kapandıktan sonra daha düşük ilk çeyrek karı ve geliri açıklamasının ardından %1,8 değer kaybetti.

Five Below, indirimli mağaza işletmecisinin yıllık net satış tahminini düşürmesinin ardından %15,8 düştü.

Sealed Air, aracı kurum Mizuho'nun hisseyi “nötr”den “al”a yükseltmesinin ardından %1,4 değer kazandı.

İlgili Haberler