Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia verileri sonrası nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia verileri sonrası nasıl açılacak?

New York Borsasında Yatırımcılar Nvidia'nın Sonuçlarını Değerlendirirken Nasdaq ve S&P Vadeli İşlemleri Yatay Seyrediyor

A+A-

New York borsasında Perşembe günü, teknoloji odaklı Nasdaq ve gösterge S&P 500 vadeli işlemleri, yapay zeka lideri Nvidia'nın üç aylık tahminlerinin yatırımcılar üzerinde beklenen etkiyi yaratmamasıyla birlikte yatay bir seyir izledi.

Dow E-minis 182 puan (%0,44), S&P 500 E-minis 1,25 puan (%0,02) ve Nasdaq 100 E-minis 25 puan (%0,13) düşüş gösterdi.

Nvidia'nın dün işlemler bittikten sonra açıklanan mali verilerinin hem gelir hem de kazanç beklentilerini aşması, esnek talebe işaret etti.

Yonga devinin hisseleri, mevcut çeyrek için büyük ölçüde aynı seviyede bir gelir tahmininin ardından piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %5 oranında değer kaybetti. 

Yarı iletken sektöründeki rakiplerinden Broadcom ve Advanced Micro Devices'ın hisseleri sırasıyla %1,9 ve %1,6 oranında değer kaybetti. Çip üretim ekipmanı sağlayıcıları Applied Materials ve KLA Corp'un hisseleri ise %0,1 oranında düşüş gösterdi.

Ancak bu düşüşler, Nvidia'nın yapay zeka entegrasyonunun kurumsal karları artırma potansiyeli üzerine oluşan piyasa coşkusunun merkezinde bulunan büyük teknoloji müşterilerindeki kazanımlarla sınırlı kaldı. Microsoft %0,50, Meta %0,40, Alphabet %0,30 ve Amazon.com %0,60 oranında yükseliş gösterirken, Apple %1 değer kazandı.

Yatırımcılar, şirketin eşsiz gelir artışını sürdürüp sürdüremeyeceğini görmek için beklerken, piyasalar Nvidia'nın sonuçları öncesinde küçük kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi. Ayrıca, kazançlarının yapay zeka ile ilgili yüksek değerli hisse senetlerinin gidişatı için ne anlama gelebileceği konusunda da belirsizlik vardı.

Gösterge S&P 500 Çarşamba günü düşüşle kapandı ve rekor seviyeden %1,3 uzaklaşırken, Dow ise tüm zamanların en yüksek seviyesi civarında seyrediyor.

Dow bileşeni olan Salesforce'un ikinci çeyrek sonuçları için beklentileri aşması, bulut şirketinin hisselerini %4,8 oranında artırdı. Diğer yandan, siber güvenlik şirketi CrowdStrike, geçen ay yaşanan küresel kesintinin ardından gelir ve kar tahminlerini düşürmesi nedeniyle %5,2 oranında değer kaybetti.

Ekonomik veri cephesinde ise yatırımcılar, ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla ikinci tahmini ve 24 Ağustos'ta sona eren hafta için işsizlik başvuruları verilerini bekliyor; bu veriler TSİ 20:30'da açıklanacak.

İlgili Haberler