Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ralli ile mi açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ralli ile mi açılacak?

New York Borsası Hisse Senedi Vadeli İşlemleri BoJ'un açıklamalarının Etkisiyle Yükseliyor. Peki, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Nasıl Açılacak?

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba sabahı yükseldi, yatırımcılar Salı günü yaşanan ve büyük ortalamaların üç günlük kaybını sona erdiren toparlanmayı sürdürmeyi hedefliyor.

Nasdaq (NQ=F) vadeli işlemleri %1,5 artış gösterdi. S&P 500 (ES=F) vadeli işlemleri ise yaklaşık %1,2 yükseldi. Dow (YM=F) vadeli işlemleri ise %0,8 civarında bir artış kaydetti.

Global piyasalar, Japonya'nın Nikkei endeksinin Pazartesi günü yaşadığı %12'lik düşüşün ardından toparlanmaya devam etti. Nikkei endeksi Çarşamba gecesi %2,5 oranında arttı. 

Salı günü, S&P 500 ve Nasdaq %1'in biraz üzerinde değer kazanırken, Dow %0,7 oranında artmıştı

Yatırımcılar bugün ayrıca Wall Street'in "korku göstergesi" olarak bilinen VIX (^VIX) endeksine de yakından bakacak. VIX, Pazartesi günü pandemi döneminin zirvelerine yakın seviyelere, düşük 60'lara çıktı. Çarşamba sabahı VIX, 22 seviyelerine geriledi. Geçen haftaki satış dalgasından önce, VIX çoğunlukla onlu seviyelerde işlem görüyordu ancak Temmuz ayının büyük bir kısmında istikrarlı bir şekilde yükseliyordu.

Kazanç ve ekonomik takvim nispeten sakin kalmaya devam ediyor. Çarşamba sabahı yayımlanması beklenen haftalık mortgage başvuruları raporu, en dikkat çekici ekonomik haber olacak.

Disney (DIS) Çarşamba sabahı açıkladığı mali rakamlarla dikkat çekti. Eğlence devi, son çeyrekte yayın biriminde kâr ettiğini ve tüm yıl kazanç tahminini yükselttiğini bildirdi. Disney hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %3'e kadar yükseldi.

Salı gecesi, hem Airbnb hem de Super Micro Computer hayal kırıklığı yaratan sonuçlar açıkladı ve hisseleri keskin bir şekilde düştü.

Airbnb hisseleri, şirketin mevcut çeyrek tahmininin beklentilerin altında kalmasının ardından %14 düştü.

Super Micro hisseleri, marjların beklentileri karşılamaması ve AI coşkusundan yararlanan teknoloji şirketinin 1 Ekim'de yürürlüğe girecek olan 10'a 1 hisse bölünmesini duyurması nedeniyle %13'ten fazla düştü.

İlgili Haberler