Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekor ile mi açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekor ile mi açılacak

New York Borsası Vadeli İşlemleri Fed Toplantısı Öncesinde Yükselişte: Dow Rekor Kırmaya Hazırlanıyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, Salı günü teknoloji şirketlerinin öncülüğünde yükselişe geçti. Yatırımcılar, açıklanacak yeni perakende satış verilerini ve bu hafta gerçekleşecek Federal Rezerv toplantısını bekliyor. Faiz oranlarında düşüş beklenirken, piyasalar kazanç elde etmeye hazırlanıyor.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri, mavi çip endeksinin rekor kapanış yapmasının ardından %0,2 artış gösterdi. S&P 500 vadeli işlemleri %0,3 yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,4 değer kazandı.

Bu hafta, Fed'in para politikası kararına sadece bir gün kala, faiz oranlarının düşürüleceği beklentisi artmış durumda. Yatırımcılar, merkez bankasının 2020 başından bu yana ilk kez faiz oranlarını düşüreceği bu toplantıyı yakından takip ediyor. Özellikle %0,5'lik bir faiz indirimi ihtimali, piyasalarda olumlu bir hava yaratmış durumda.

Ayrıca, bugün açıklanacak olan Ağustos ayı perakende satış verileri, Fed'in faiz kararı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Beklenenden düşük bir veri, 25 baz puanlık faiz indiriminden daha büyük bir indirim beklentisini güçlendirebilir. Bu durum, yatırımcıların faiz oranlarında daha büyük bir indirime yönelik beklentilerini artırabilir.

Wall Street'te bazı uzmanlar, daha büyük bir indirimin piyasalar üzerinde panik yaratabileceğini öne sürüyor. Ancak diğerleri, daha küçük bir hamlenin hayal kırıklığı yaratabileceğini ve piyasaların olumsuz etkilenebileceğini belirtiyor.

Salı itibarıyla, yatırımcılar faiz oranlarında 50 baz puanlık bir indirime %65 olasılık veriyor. Bu oran bir gün önce %62 seviyesindeydi. CME FedWatch aracına göre, 25 baz puanlık bir indirim olasılığı ise %35 seviyesinde bulunuyor.

Intel (INTC) hisseleri, Amazon'u yapay zeka çipleri için milyarlarca dolarlık bir müşteri olarak güvence altına almasının ardından değer kazandı. 

Microsoft (MSFT), 60 milyar dolara kadar hisse geri satın alma planı ve temettüde %10'luk bir artış açıklayarak, teknoloji hisselerine olan güveni artırdı.

İlgili Haberler