Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq suikast sonrası ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq suikast sonrası ilk işlem günü nasıl açılacak

New York borsası Trump'a pazar günü gerçekleştirilen suikast sonrası haftanın ilk günü nasıl açılacak

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri, önemli bilanço açıklamalarını gölgeleyen başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası ilk işlem günü yükseliyor. Spot piyasanın da aynı yönde açılması bekleniyor.

Bugün Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri (YM=F) yaklaşık %0,6 yükseldi, mavi çip endeksi geçen hafta birkaç puanla yeni bir tüm zamanların zirvesine yaklaşmıştı. S&P 500 (ES=F) vadeli işlemleri %0,5 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 (NQ=F) vadeli işlemleri ise %0,6 değer artışı sağladı.

Markets are starting to price-in the impact of a second term for former President Donald Trump.<p>Joe Raedle/Getty Images</p>

Hisseler, büyük ABD bankalarından gelecek ikinci çeyrek sonuçlarının artmasıyla güçlü bir yükseliş serisi üzerine inşa edilmeye hazırlanıyor. Goldman Sachs (GS), yatırım bankacılığındaki güçlenme sayesinde kârında %150'lik bir artış bildirdi, bu da bazı uzmanlara göre Wall Street'in iki yıllık durgunluktan kurtulduğunun bir işareti. BlackRock (BLK) kârı ise yönetim altındaki varlıkların 10,6 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaşmasıyla tahminleri aştı.

Ancak piyasanın dikkati yine de, Cumartesi günü bir mitingde Trump'a yapılan suikast girişiminin olası sonuçlarına odaklanmış durumda. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini kazanacağı tahmin edilen Cumhuriyetçi aday için kazanacağı tahminleri daha da arttı.

Gösterge 10 yıllık Hazine tahvil getirisi (^TNX) 2 baz puanın üzerinde artarak yaklaşık %4,21 seviyesinde işlem görürken, 30 yıllık getiri (^TYX) eğriyi dikleştirmek için yükseldi. Dolar (DX=F) değer kazanırken, bitcoin (BTC-USD) Trump hakkındaki spekülasyonların ortasında iki haftanın en yüksek seviyesi olan 62.830 doların üzerine çıktı.

Bu arada, Trump Media & Technology (DJT) hisseleri ön piyasada yaklaşık %50 yükseldi. Trump'ın sosyal medya platformu Truth Social'ın ana şirketinin hisseleri, önceki işlemlerde neredeyse %75 artış göstermişti. Kripto ile ilgili hisseler de yükselişe geçti.

Kurumsal tarafta, Alphabet'in (GOOG, GOOGL) siber güvenlik girişimi Wiz'i 23 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Google ana şirketinin hisseleri erken işlemlerde pek değişmedi.

Pazartesi günü ilerleyen saatlerde yatırımcılar, Jerome Powell'ın Washington'da konuşma yaparken son veriler hakkındaki görüşlerine dair ipuçları için dikkatle dinleyecekler. Bu hafta birçok Fed yetkilisinin konuşmaları, faiz indirimi konusundaki iyimserliği azaltabilir veya pekiştirebilir.

İlgili Haberler