Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Tesla raporu sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Tesla raporu sonrası nasıl açılacak

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones Tesla'nın %11'lik Artışıyla Vadeli İşlemlerde Yükseldi

A+A-

New York borsasında Tesla'nın beklenenden güçlü üçüncü çeyrek kâr açıklaması ve 2024 için satışlarda %20-30 büyüme öngörmesi, vadeli işlemlerinin yükselmesine yol açtı. S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri, önceki seanstaki düşüşlerin ardından Tesla'nın bu olumlu performansı ile toparlandı.

Dow E-minis 39 puan (%0,09) düşerken, S&P 500 E-minis 21,25 puan (%0,36) ve Nasdaq 100 E-minis 135,75 puan (%0,67) artış gösterdi. Çarşamba günü, Wall Street'te hisseler sert bir şekilde satış yemiş, S&P 500 üst üste üçüncü düşüşünü kaydetmiş ve Nasdaq Eylül başından bu yana en kötü gününü yaşamıştı.

Elektrikli araç üreticisinin hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %11 artış gösterdi. Tesla, "Muhteşem Yedi" olarak adlandırılan megacap hisse senedi grubundan sonuçlarını açıklayan ilk şirket oldu. Bu grubun diğer üyeleri olan Nvidia %1,3, Amazon %0,6 ve Meta Platforms ise önceki sert düşüşlerin ardından toparlandı.

Son günlerdeki düşüşler, Federal Rezerv'in faiz indirimlerine dair beklentilerin yeniden değerlendirilmesi, yükselen Hazine getirileri, kurumsal kazanç raporları ve yaklaşan ABD seçimlerindeki belirsizlikler nedeniyle gerçekleşti. 

Öte yandan 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirisi hafifçe geriledi ancak Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyede işlem görmeye devam etti.

Boeing hisseleri ise işçilerin grevlerini sürdürme kararı almasının ardından %3 düşüş yaşadı.

IBM, üçüncü çeyrek gelir tahminlerini tutturamayarak %4,3 değer kaybederken, altın üreticisi Newmont, yüksek maliyetler ve zayıf Nevada üretimi nedeniyle kâr beklentilerini karşılayamadı ve %5,4 düşüş yaşadı.

Üçüncü çeyrek kazanç sezonu, UPS, Southwest Airlines ve Keurig Dr Pepper gibi şirketlerin raporlarıyla hız kazanırken, gün içinde açıklanacak S&P Global öncü PMI ve haftalık işsizlik başvuruları verileri dikkatle takip edilecek.

İlgili Haberler