Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq uzun tatil sonrası nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq uzun tatil sonrası nasıl açılacak?

New York borsasnıda haftanın ilk günü tatil nedeniyle işlem yapılmayan Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak?

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, uzun tatil hafta sonunun ardından Salı günü yükseldi. Yatırımcılar, Federal Rezerv'in para politikası beklentilerini test edebilecek kritik bir enflasyon raporunu bekliyor.

Dow e-minis %0,06, S&P 500 e-minis %0,30 ve Nasdaq 100 e-minis %0,51 artış gösterdi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ve S&P 500, Cuma günü üst üste beşinci haftalık kazançlarını kaydetmişti. Yatırımcılar, dünyanın en etkili merkez bankasının faiz oranlarını ne zaman düşürebileceği üzerine yeniden değerlendirme yaparken, haftayı olumlu bir şekilde tamamladı.

Yıl boyunca, Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair beklentiler dalgalandı. Ancak politika yapıcılar, verilerin hala dirençli bir ekonomiyi yansıttığını belirterek yakın zamanda faiz indirimi ihtiyacını göz ardı etmeye devam ediyor.

CME FedWatch Tool'a göre, traderlar en az 25 baz puanlık ilk faiz indiriminin Eylül ayında yapılma olasılığını %51,2 olarak görürken, bu oran Cuma günü %49,4'tü.

Bugün ABD borsalarında "T+1" uzlaşma döngüsü uygulanmaya başlayacak. Karşı taraf riskini azaltmak ve piyasa likiditesini iyileştirmek için tasarlanan bu reform, işlemlerin iki yerine bir iş günü içinde yapılmasını sağlayacak.

Cuma günü, enflasyon beklentilerine ilişkin tüketici ruh halinin iyileştiğini gösteren verilerin ardından, piyasalar haftanın ilerleyen günlerinde ABD'nin Nisan ayı çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi raporunu ayrıştıracak. Fed'in tercih ettiği enflasyon barometresinin aylık bazda sabit kalması bekleniyor.

UBS Global Research, tüm zamanların en yüksek seviyesinin hemen altında seyreden S&P 500 endeksi için yılsonu hedefini daha önceki 5.400 tahmininden 5.600'e yükselterek büyük aracı kurumlar arasında en yüksek tahmini yaptı.

 

 

 

İlgili Haberler