Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  yangın yerine dönmüşken bilinmesi gereken 5 şey

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yangın yerine dönmüşken bilinmesi gereken 5 şey

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta Spot İşlemler Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken Beş Şey

A+A-

Küresel borsalar ABD ekonomisine dönük kaygının teknoloji odaklı hisselerindeki satışları hızlandırm masıyla birlikte düşüşte. Bu arada, ABD ekonomisine dair endişeler, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranlarını ne zaman düşüreceği konusundaki spekülasyonları artırıyor. İşte piyasalar yangın yerine dönmüşken bilinmesi gerekenler

#Hisse Senetlerinde Düşüş

Küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüş Pazartesi günü hız kazandı. Teknoloji hisselerindeki kayıplar derinleşirken, Nasdaq 100 Endeksi son dört yılın en büyük açılış düşüşüne hazırlanıyor. Japonya'nın hisse senedi endeksleri, geçen ay ulaşılan rekor seviyelerden %20'den fazla düştü ve Avrupa hisseleri de geriliyor. Yen %3 değer kazanırken, Meksika pesosundaki düşüş devam ediyor.

#Fed Tahminleri

ABD ekonomik görünümünün hızla kötüleştiğine dair endişeler, sabit getirili varlıklara olan talebi artırdı ve küresel tahviller son bir yılın kayıplarını sildi. Yatırımcılar, Federal Reserve'un acil bir faiz indirimi yapacağına dair beklentileri artırdı ve bir hafta içinde çeyrek puanlık bir indirim olasılığını %60 olarak değerlendiriyorlar. Hazine bonoları küçük hareketler gösterdi ve 10 yıllık getiriler yılın en düşük seviyesine indi, doların değeri ise hafifçe düştü.

#Apple Yatırımcılarına Sakin Olun Çağrısı

Teknoloji devlerinden, çip üreticisi Nvidia %7'den fazla, Apple ise piyasa öncesi işlemlerde %8 düştü. Teknoloji hisseleri üzerindeki kar satışları baskısına ek olarak, Berkshire Hathaway Apple'daki hissesini ikinci çeyrekte neredeyse %50 oranında azaltarak büyük bir satış dalgası başlattı. Analistler, Apple yatırımcılarına, şirketin çok beklenen yapay zeka lansmanındaki gecikmelere rağmen sakin kalmalarını tavsiye ediyor.

#Artan Jeopolitik Gerilimler

Diğer yandan, Orta Doğu'daki gerilimin artmasıyla birlikte petrol, finansal piyasalardaki satışların etkisiyle yedi ayın en düşük seviyesinden düşüşünü sürdürdü. İsrail, Hizbullah ve Hamas yetkililerinin suikastlarına misilleme olarak İran ve bölgesel milislerden gelebilecek olası bir saldırıya karşı hazırlık yapıyor. Kripto paralar da küresel piyasalardaki riskten kaçınma eğiliminden etkileniyor. Ancak bazıları, piyasa durumunu, yoğun kazançların ardından sağlıklı bir düzeltme olarak görüyor.

#Mars Büyük Bir Satın Alma Planlıyor

Küresel piyasalardaki satışların dışında, büyük bir tüketici anlaşması da bugünün gündeminde. Mars, atıştırmalık üreticisi Kellanova'yı satın almayı düşünüyor. Konuya yakın bazı kaynaklara göre, geçen yıl Kellogg Co'dan ayrılan Kellanova'nın satın alınması, Mars'a Pringles, Cheez-It ve Pop-Tarts gibi markaları kazandıracak. Görüşmeler devam ediyor ve henüz nihai bir karar verilmedi, ancak Kellanova'nın 21,6 milyar dolar değerinde olduğu düşünüldüğünde, bu yılki endüstrinin en büyük anlaşmalarından biri olacak gibi


Son 24 saat içinde dikkatimizi çeken bazı başlıklar:

- Kamala Harris, potansiyel başkan yardımcılarıyla görüşmeler yapıyor
- İsrail, İran'dan gelebilecek olası bir saldırıya karşı hazırlık yapıyor
- İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülke çapında çıkan isyanlar sonrasında acil güvenlik toplantısı çağrısında bulundu
- Venezuela, sosyalist rejiminin iktidarda kalma mücadelesi, bir polis devleti olma riski taşıyor

 

 

İlgili Haberler