Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın bu hafta nasıl açılacak, gündemde neler var?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın bu hafta nasıl açılacak, gündemde neler var?

New York borsasında, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın yönünü belirleyecek öremli gündem maddeleri hangileri

A+A-

New York borsası bu hafta makroekonomik ve para politikası açısından önemli bir haftaya giriyor. Mayıs ayı enflasyon verileri ve Federal Rezerv'in faiz oranı kararı öne çıkan gelişmeler arasında yer alıyor.

Çarşamba günü, Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun Mayıs ayı tüketici fiyat endeksini açıklaması bekleniyor. Bu veri, aynı günlerde toplanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin kararları için önemli bir veri kaynağı olacak. Çarşamba günü saat 14:00’te Fed’in para politikası kararı duyurulacak ve Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyecek. Piyasa analistleri, Fed’in federal fon oranında bir değişiklik yapmayacağını öngörüyor.

Perşembe günü ise BLS, Mayıs ayı üretici fiyat endeksini açıklayacak. Japonya Merkez Bankası, para politikası kararını Cuma günü duyuracak.

Bu hafta kazanç takviminde öne çıkanlar arasında Salı günü Oracle, Çarşamba günü Broadcom ve Perşembe günü de Apple yer alıyor. Apple ayrıca Pazartesi günü yapay zeka stratejisini açıklaması beklenen yıllık geliştiriciler konferansına ev sahipliği yapacak.

Haftanın Etkinlik Takvimi

Pazartesi 6/10:

Apple'ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC), CEO Tim Cook'un Cupertino, Kaliforniya'daki açılış konuşmasıyla başlıyor. iPhone üreticisinin yapay zeka yazılımı konusundaki stratejisini açıklaması bekleniyor. Konferans 14 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek.

Salı 6/11:

Oracle 2024 mali yılı dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu, Mayıs ayı Küçük İşletme İyimserlik Endeksini yayınlayacak. Beklentiler, Nisan ayı rakamıyla aynı seviyede, 89,7 değerinin elde edilmesi yönünde.

Çarşamba 6/12:

Broadcom 2024 mali yılı ikinci çeyrek kazançlarını açıklayacak.

Çalışma İstatistikleri Bürosu, Mayıs ayı tüketici fiyat endeksini açıklayacak. Konsensüs tahmini, TÜFE'nin yıllık bazda %3,4 oranında artarak Nisan ayı verilerine paralel gerçekleşeceği yönünde. Gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda bırakan çekirdek TÜFE'nin ise %3,5 ile daha önce açıklanandan onda bir puan daha az artması bekleniyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi para politikası kararını açıklayacak. FOMC'nin federal fon oranını değiştirmeyerek %5,25 ila %5,50 arasında tutmasına kesin gözüyle bakılıyor. Merkez Bankası ayrıca üç aylık Ekonomik Tahminler Özetini de açıklayacak. Mart ayı özetinde bu yıl için üç çeyrek puanlık faiz indirimi öngörülmüştü. Yatırımcılar şu anda yılsonuna kadar bir ila iki çeyrek puanlık faiz indirimi bekliyor.

Perşembe 6/13:

Adobe 2024 mali yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

BLS, Mayıs ayı üretici fiyat endeksini açıklayacak. Ekonomistler hem ÜFE hem de çekirdek ÜFE için %2,5'lik bir artış öngörüyor. Bu oran Nisan ayındaki sırasıyla %2,2 ve %2,4'lük artışlarla karşılaştırılıyor.

Cuma 6/14:

Japonya Merkez Bankası para politikası kararını açıklayacak. BoJ'un kısa vadeli faiz hedefini değiştirmeyerek %0 ila %0,1'de tutması bekleniyor. Mart ayında merkez bankası, 17 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmiş ve 2016 yılından bu yana uyguladığı negatif faiz politikasına son vermişti.

Michigan Üniversitesi, Haziran ayı Tüketici Duyarlılığı Endeksini açıklayacak. Konsensüs 73 değerinin önceki değerden yaklaşık dört puan daha fazla olması yönünde. Mayıs ayında tüketicilerin önümüzdeki yıl için enflasyon beklentisi %3,3 ile son altı ayın en yüksek seviyesindeydi.

İlgili Haberler