Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan bilinmesi gereken 5 şey

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan bilinmesi gereken 5 şey

Haftanın son işlem gününde New York borsasında işlemler başlamadan önce bilinmesi gerekenler

A+A-

New York borsasında endeksler haftayı yükselişle tamamlayacak. Peki haftanın son işlem gününde işlemler başlamadan önce bilmenez gereken şeyler neler?..

Boeing (BA) hisseleri, en büyük sendikasının grev kararı sonrası piyasa öncesi işlemlerde değer kaybetti. Adobe (ADBE) hisseleri, firmanın zayıf çeyrek görünümü nedeniyle düşüşte. Oracle (ORCL), iyimser satış tahminleri ile yükselirken; altın (GOLD) fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Ayrıca, özel sermaye devi Blackstone (BX), vize dış kaynak firması VFS Global'in satışını değerlendiriyor. ABD hisse senedi vadeli işlemleri ise endekslerin Perşembe günkü yükselişinin ardından artış gösterdi.

İşte yatırımcıların bugün bilmesi gereken önemli gelişmeler:

ff-022.jpg

  1. Boeing Hisseleri Grev Nedeniyle Düştü
    Boeing (BA) hisseleri, en büyük sendikası olan Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Birliği (IAM) üyelerinin dört yıllık %25 ücret artışını reddederek grev başlatması üzerine piyasa öncesi işlemlerde %4 geriledi. Bu grev, Boeing'in Kuzeybatı Pasifik ve Kaliforniya'daki fabrikalarındaki uçak montaj süreçlerini olumsuz etkiledi.

  2. Adobe Hisseleri Zayıf Çeyrek Görünümü Nedeniyle Değer Kaybetti
    Adobe (ADBE) hisseleri, beklenenden iyi gelen üçüncü çeyrek sonuçlarına rağmen hayal kırıklığı yaratan cari çeyrek görünümü sonrası piyasa öncesi işlemlerde %8 değer kaybetti. San Jose merkezli şirket, yüksek faiz oranları ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle kurumsal müşterilerin yazılım harcamalarını kısmasından dolayı zorluklar yaşıyor.

  3. Oracle Satış Tahminleriyle Yükselişte
    Oracle (ORCL) hisseleri, üst düzey yöneticilerinin şirketin 2029 mali yılında en az 104 milyar dolar gelir beklediğini açıklamasıyla piyasa öncesi işlemlerde %6 artış gösterdi. Ayrıca, 2026 yılı için satış hedefleri de 66 milyar dolar olarak revize edildi. Bu tahminler, Visible Alpha analistlerinin beklentilerini aştı.

  4. Altın Rekor Seviyelere Ulaştı
    Altın (GOLD), Federal Rezerv'in gelecek haftaki toplantısında faiz indirimi yapma olasılığıyla yeni zirvelere yükseldi. Faiz oranlarının düşmesi, faiz getirisi olmayan altını cazip hale getirirken, jeopolitik gerginlikler ve Çinli yatırımcıların artan ilgisi de altın fiyatlarını yukarı taşıdı. Şu an ons başına 2.594 dolar olan altın, bu yıl güvenli liman olarak öne çıkmaya devam ediyor.

  5. Blackstone, VFS Global’in Satışını Düşünüyor
    Özel sermaye devi Blackstone (BX), vize dış kaynak hizmetleri sunan VFS Global'in çoğunluk hissesini satmayı değerlendiriyor. Dubai ve Zürih merkezli firmanın satışı 7 milyar dolar değerinde olabilir. Blackstone hisseleri ise piyasa öncesinde yatay seyrediyor.

İlgili Haberler