Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilinmesi gerekenler

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilinmesi gerekenler

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri, ABD tüketici fiyat verisinin açıklanması öncesinde dar bir aralıkta kaldı

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, Amerikan tüketici fiyat raporu öncesinde dar bir aralıkta hareket ediyor. 

İşte New York borsasında spot piyasa işlemleri başlamadan önce türesel piyasalar hakkında bugün bilmeniz gerekenler... 

Alphabet Inc. hisseleri, Bloomberg News’in Adalet Bakanlığı’nın Google’ı parçalamayı düşündüğünü bildirmesinin ardından ABD piyasa öncesi marketlerde %1 düştü.

Kellanova, Mars Inc.'in Pringles cips üreticisini yaklaşık 36 milyar dolara satın almayı kabul etmesiyle yükseldi. Victoria’s Secret & Co., yeni CEO atamasıyla yükseldi. 

Avrupa’nın Stoxx 600 Endeksi, UBS Group AG’nin ikinci çeyrek karının tahminleri aşmasıyla %0.2 yükseldi. Demir cevheri, Çin’deki talep endişeleri nedeniyle Mayıs 2023’ten bu yana en düşük seviyeye gerilerken madenciler düştü.

ABD’deki fiyat baskılarının hafiflemesi, yetkililerin borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlayabileceği ve işgücü piyasasını desteklemeye odaklanabileceği konusunda güveni artırdı. Tahminciler, tüketici fiyat endeksi ve gıda ve enerji hariç çekirdek göstergede %0.2’lik mütevazı bir artış bekliyor — bu, çekirdek göstergenin son üç ayda en küçük artışı olacak.

Sterlin, dolar karşısında düşerken, İngiltere hükümet tahvilleri, İngiliz enflasyon verilerinin tahminlerin altında gelmesiyle yükseldi. Tüketici fiyatları Temmuz ayında ekonomistlerin %2.3 beklentisine karşı %2.2 arttı. Tüccarlar, yıl sonuna kadar Bank of England’ın faiz indirimlerini tam olarak fiyatladı.

Hazine tahvilleri, önceki seansta eğri boyunca yükseldikten sonra pek değişmedi. Bloomberg’in dolar endeksi, dört ayın en düşük seviyesinde işlem gördü.

Emtialarda, ABD ham petrol stoklarındaki büyük düşüşe işaret eden bir endüstri raporu ve Orta Doğu’daki gerilimlerin artmasıyla petrol yükseldi. Altın, rekor seviyeye doğru tırmandı.

Demir cevherindeki zayıflık, dünyanın en büyük çelik üreticisinin Çin’in çelik endüstrisinin 2008 ve 2015’teki durgunluklardan daha ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu ve koşulları “şiddetli bir kış” olarak nitelendirmesinin ardından derinleşti.

Wall Street’teki son kazançlar, S&P 500’ü önemli bir teknik seviyeye yaklaştırdı ve endeks, bu yılki en büyük dört günlük rallisini kaydetti.

Asya’da, bölgenin hisse senetleri endeksi, geçen haftaki düşüşten toparlanarak dördüncü oturumda yükseldi. Yeni Zelanda merkez bankası, daha önce belirtilenden çok daha erken bir gevşeme döngüsüne girerek faiz oranlarını 25 baz puan düşürdü. Kiwi %1’den fazla düştü.

Yen ve Japon hisse senetleri, Başbakan Fumio Kishida’nın Eylül ayında uzun süredir iktidarda olan Liberal Demokrat Parti’nin lideri olarak ikinci dönem için aday olmayacağı haberini sindirirken dalgalandı.
 

Piyasalardaki ana hareketlerden bazıları:

Hisse Senetleri

-Nasdaq 100 vadeli işlemleri çok az değişti

-Stoxx Europe 600 %0,2 yükseldi

-MSCI Dünya Endeksi %0,2 yükseldi

Para birimleri

-Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0,1 düştü

-Avro %0,3 artışla 1,1023$'a yükseldi

-İngiliz Sterlini %0,2 düşüşle 1,2842 dolara geriledi

-Japon yeni çok az değişerek dolar başına 146,96 seviyesinde kaldı

Kripto Para Birimleri

-Bitcoin %0,8 artışla 61.082,26 $'a yükseldi

-Ether %1,5 artışla 2.739,74$'a yükseldi

Tahviller

-10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi bir baz puan düşerek %3,83'e geriledi

-Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi bir baz puan artışla %2,20'ye yükseldi

-İngiltere'nin 10 yıllık tahvil faizi dört baz puan düşüşle %3,85'e geriledi

Emtia

-West Texas Intermediate ham petrolü %0,3 düşüşle varil başına 78,08 dolara geriledi

-Spot altın %0,3 artışla ons başına 2.473,39 dolara yükseldi

İlgili Haberler