Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilmeniz gereken 5 şey

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilmeniz gereken 5 şey

New Lork borsasında İşlemler başlamadan önce mutlaka bilinmesi gereken konular neler?..

A+A-

New York borsası FED Başkanı Powell'ın bugün yapacağı kritik konuşma öncesi nasıl açılacak. İşlemler başlamadan önce mutlaka bilinmesi gereken konular neler?..

Kanadalı demiryolu operatörleri, binlerce sendikalı işçiyi işten çıkardı, bu da ABD ile sınır ötesi ticareti tehdit ediyor; Paramount Global (PARA) hisseleri, eğlence devinin bir anlaşma süresini uzatması ve Edgar Bronfman Jr.'ın 6 milyar dolarlık daha yüksek bir teklifi değerlendirmesiyle piyasa öncesi işlemlerde yükseldi. Snowflake (SNOW) hisseleri artan zarar ve yüksek giderler nedeniyle düşüş yaşadı; Toronto-Dominion Bank (TD) sürpriz bir zarara uğradı ve ABD kara para aklamayla mücadele (AML) cezaları için 2,6 milyar dolar daha ayırdı; Bavarian Nordic hisseleri, Danimarkalı mpox aşısı üreticisinin üç aylık gelirini artırması ve büyük bir sipariş açıklamasının ardından yükseldi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, büyük endekslerin Çarşamba gününü yükselişle tamamlamasının ardından, S&P 500'ün 16 Temmuz'daki rekor kapanış seviyesine yaklaşmasıyla birlikte yükselişe geçti.

İşte yatırımcıların bugün bilmesi gerekenler:

1. Kanada Demiryolları ABD Ticaretini Tehdit Eden Lokavta Başladı 

Kanada'nın en büyük iki yük demiryolu işletmecisi Canadian National Railway (CNI) ve Canadian Pacific Kansas City (CP), Teamsters Canada sendikası ile başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerin ardından bir gecede yaklaşık 10.000 işçiyi işten çıkardı. Bu durum, ABD ile sınır ötesi ticareti ve küresel tedarik zincirlerini tehdit ediyor. CPKC, “Kanada'nın tedarik zincirlerini ve tüm paydaşlarını daha fazla belirsizlikten korumak için harekete geçtiğini” belirtti.

2. Paramount Hisseleri Bronfman Teklifini Gözden Geçirme Süresini Uzatınca Yükseldi 

Paramount Global (PARA) hisseleri, Edgar Bronfman Jr.'ın 6 milyar dolarlık son teklifini gözden geçirmek için "go-shop" süresini 5 Eylül'e uzatmasının ardından %2 yükseldi. Bronfman'ın teklifi, Redstone dışındaki Paramount hissedarlarına hisse başına 16 dolarlık bir primle nakit ödeme seçeneği sunuyor.

3. Snowflake Hisseleri Genişleyen Zarar Nedeniyle Düştü 

Snowflake (SNOW) hisseleri, artan net zarar ve maliyetler nedeniyle piyasa öncesi işlemlerde %9 düştü. Şirket, beklentileri karşılayan sonuçlar açıklamış olsa da, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

4. TD Bank Sürpriz Zarara Geçti, AML Cezaları İçin 2,6 Milyar Dolar Ayırdı 

Toronto-Dominion Bank (TD), üçüncü çeyrekte zarar açıkladı ve ABD kara para aklamayla mücadele cezaları için 2,6 milyar dolar ayırdı. Bu durum, yatırımcıları şaşırttı ve bankanın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %4 düştü.

5. Bavarian Nordic Hisseleri Gelir Artışı ve Mpox Aşı Siparişiyle Yükseldi 

Bavarian Nordic hisseleri, üç aylık gelirini artırması ve büyük bir aşı siparişi açıklamasının ardından Danimarka'daki işlemlerde %13 yükseldi. Şirket, 440.000 doz çiçek ve mpox aşısı tedarik etmek üzere bir sözleşme imzaladı.

İlgili Haberler