Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan  önce bilmeniz gereken 5 şey

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilmeniz gereken 5 şey

New York borsasında haftanın son işlem gününde gündem oldukça yoğun. İşte bugün borsa açılmadan önce bilmeniz gereken 5 şey

A+A-

New York borsasında bugün, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşma merakla bekleniyor. Yatırımcılar, Powell'ın faiz indirimleri hakkında ne söyleyeceğini dikkatle izleyecek. Ayrıca, Kanada hükümetinin ülkenin iki büyük demiryolu operatörüne yönelik lokavtı sona erdirmesi emri, Paramount Global (PARA) için Skydance Media ve Edgar Bronfman Jr. arasındaki teklif süreci, Workday (WDAY) hisselerinin güçlü kazançlarla yükselmesi ve Nestlé'nin (NSRGY) CEO değişikliği nedeniyle yaşadığı düşüş de dikkat çeken gelişmeler arasında yer alıyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Powell'ın konuşması öncesinde yükselişte ve endeksler, dünkü düşüşe rağmen haftayı artıda kapatma yolunda ilerliyor.

İşte yatırımcıların bugün bilmesi gerekenler:

1. Fed Başkanı Powell Jackson Hole'da Konuşacak

Yatırımcılar, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın bu sabah yıllık Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşmayı dikkatle izleyecek. Fed'in politika yapıcılarının, Eylül ayındaki bir sonraki toplantılarında gösterge faiz oranını düşürme yolunda olduğuna dair sinyaller arayacaklar. Temmuz ayı işsizlik oranının %4,3'e yükseldiğini gösteren son veriler, politika yapıcıların işgücü piyasasının gücüne ilişkin endişelerini artırmış durumda.

23-002.jpg

2. Kanada Hükümeti Lokavtı Sona Erdirdi, Demiryolu Operasyonları Yeniden Başlıyor

   Kanada'nın en büyük iki yük demiryolu operatörü olan Canadian National Railway (CNI) ve Canadian Pacific Kansas City (CP), sendikalı işçilerin lokavtını sona erdirme kararı aldı. Ottawa hükümetinin, ABD ile ticareti ve ülke ekonomisini tehdit eden bu iş bırakma eylemlerine son verilmesini emretmesinin ardından, demiryolu operasyonları yeniden başlatılmaya hazırlanıyor.

3. Paramount için Skydance ve Bronfman Teklif Sürecinde Anlaşmazlık

   The Wall Street Journal'ın haberine göre, Skydance Media, Paramount Global'in kontrolü için Edgar Bronfman Jr. ile olan görüşmelerin sona erdirilmesini talep etti. Paramount, Bronfman'ın 6 milyar dolarlık teklifini değerlendirmek için süreyi uzattığını açıklamıştı, ancak Skydance bu süre uzatımına karşı çıktı. Bu gelişmelerin ardından Paramount hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1'in üzerinde değer kaybetti.

4. Workday Hisseleri Güçlü Kazançlarla Yükselişte

   İnsan kaynakları ve sermaye yönetimi yazılımı sağlayıcısı Workday (WDAY), tahmin edilenden daha iyi üç aylık sonuçlar bildirmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %12'den fazla yükseldi. Şirket, uluslararası pazarlardaki büyüme fırsatlarına işaret ederken, yıl içindeki ekonomik belirsizlikler nedeniyle hisse senetleri yatırımcıların dikkatini çekmişti.

5. Nestlé Hisseleri CEO Değişikliği ile Düştü

   Nestlé SA (NSRGY) hisseleri, çikolata üreticisinin yavaşlayan satışlar nedeniyle CEO Mark Schneider'i değiştirmesinin ardından İsviçre ticaretinde %2 değer kaybetti. Schneider'in yerine 1 Eylül'de Laurent Freixe geçecek. Nestlé hisseleri, azalan satışlar nedeniyle bu yıl %10 düştü.

 

İlgili Haberler