Dow Jones, S&P ve Nasdaq yükselişe ara verdi, kayıpla kapanış yaptı

Dow Jones, S&P ve Nasdaq yükselişe ara verdi, kayıpla kapanış yaptı

ABD hisse senetleri piyasası dar bir bant içinde geçirdiği günü mini kayıplarla tamamladı. 

A+A-

S&P 500 Endeksi bugün %-0,20 düştü, Dow Jones Sanayi Endeksi %-0,15 ve Nasdaq Endeksi yüzde 0,33 oranında geriledi. 

ABD borsaları bugün güne yükselişle başlasa da ilerleyen saatlerde düşüşe geçti. Çip sektörü şirketlerinin hisselerindeki zayıflık piyasanın geneline baskı yaptı. 

Ayrıca diyabet cihazı üreticileri bugün baskı altında kaldı; Insulet ve Dexcom, Eli Lilly'nin kilo verme ilacı Zepbound'un obez ve diyabet öncesi hastalarda diyabet riskini %94 oranında azaltmaya yardımcı olduğu haberi üzerine % -5'ten fazla düşüş yaşadı. 

Buna ek olarak Boeing, önemli bir yapısal bileşendeki çatlakları incelerken 777X jet uçağının test uçuşlarını duraklattığını açıklamasının ardından % -4'ten fazla kayıp yaşadı; bu, en büyük jet uçağını sertifikalandırma konusundaki son aksaklığa işaret ediyor.

Hisse senetleri bugün başlangıçta yükseldi; S&P 500 1 ayın en yüksek seviyesine tırmandı ve Nasdaq 100 4 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Bugün ABD Hazine Tahvili getirilerinde yaşanan düşüş hisse senetlerini destekledi. Olumlu kurumsal haberler de hisse senetlerini destekleyen bir diğer faktör. Palo Alto Networks, 4. çeyrek için beklentilerin üzerinde bir gelir açıklamasının ve beklenenden daha güçlü 2025 geliri tahmininin ardından +%6'dan fazla artış gösterdi.

Ayrıca Eli Lilly, Zepbound kilo verme ilacını alan hastalarda yapılan bir araştırmada, üç yıllık bir çalışmada diyabete yakalanma olasılığının %94 daha az olduğunu söylemesinin ardından %3'ten fazla artış gösterdi.

Piyasalar Fed'in faiz indirimine ne kadar yaklaştığına dair ipuçları için Çarşamba günkü 30-31 Temmuz FOMC toplantısının tutanaklarını bekliyor. Ayrıca piyasalar, Fed politikasının gelecekteki gidişatına ilişkin yeni iç görüler için Fed Başkanı Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'deki yıllık Fed sempozyumunun açılış yorumlarını bekliyor.

piyasalardaki-resesyon-endisesi-fedin-uzerindeki-baskiyi-artiriyor-001.png

Piyasalar, 17-18 Eylül'deki FOMC toplantısında -25 baz puanlık bir faiz indirimi ihtimalini %100'e, bu toplantıda -50 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını ise %32'ye indiriyor.

Euro Bölgesi'nin haziran ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre %1,7 artarak 17 ayın en büyük artışını kaydetti.

Almanya'nın Temmuz ayı ÜFE'si bir önceki yılın aynı dönemine göre -%0,8 düşerken, fiyatlar art arda on üçüncü ayda da yıllık bazda düştü.

ECB Yönetim Konseyi üyesi Rehn, "Benim görüşüme göre, Avro Bölgesi'ndeki olumsuz büyüme risklerindeki son dönemdeki artış, enflasyondaki düşüşün gerçekten yolunda olması koşuluyla, Eylül ayında yapılacak bir sonraki ECB para toplantısında faiz indirimi yapılması ihtimalini güçlendirdi." dedi.

olli-rehn-2.png

Bundesbank aylık raporunda, "yakın zamana kadar grev yapma isteğinin yüksek düzeyde olması ve hâlâ yaygın olan işçi açığı, nispeten yüksek ücret artışlarının gelecekte de devam edeceğini gösteriyor" dedi. Bu muhtemelen temel enflasyonu "yüksek bir seviyede" tutacak.

Swaplar, ECB'nin 12 Eylül toplantısında -25 baz puanlık faiz indirimi olasılığını %100 oranında fiyatlıyor. 

Piyasayı sürükleyen hisse senetleri 

Diyabet cihazı üreticileri, Eli Lilly'nin kilo verme ilacı Zepbound'un üç yıllık bir çalışmada obez ve diyabet öncesi hastalarda diyabet riskini %94 oranında azaltmaya yardımcı olduğu ve diyabet oranlarının azaldığını ve diyabete olan ihtiyacın azaldığını öne süren haber üzerine baskı altında. 

Diyabet izleme cihazları üreticisi Insulet (PODD) %-5'ten fazla düşüşle S&P 500'de kaybedenlere liderlik etti. Ayrıca Dexcom (DXCM) %-5'ten fazla kayıpla Nasdaq 100'de kaybedenlere liderlik etti.

Chip üreticilerinin hisseleri bugün daha zayıf ve bu zayıflıkları genele yayılan bir satış baskısına neden oluyor. Nvidia, ARM Holdings Plc, Microchip Technology, Applied Materials, Lam Research ve Intel % -2'den fazla düşüş yaşadılar. Ayrıca KLA Corp (KLAC), NXP Semiconductors NV (NXPI), Marvell Technology (MRVL) ve Analog Devices (ADI) da %-1'den fazla düşüş yaşadı.

Boeing (BA), önemli bir yapısal bileşendeki çatlakları incelerken 777X jet uçağının test uçuşlarını duraklattığını söylemesinin ardından Dow Jones Industrials'da %-4'ten fazla düşüşle ilk sırada yer aldı. şimdiden programın yaklaşık beş yıl gerisinde kaldı.

Viking Therapeutics (VKTX), CEO Lin'in Pazartesi günü 7,43 milyon dolarlık hisse sattığını gösteren SEC başvurusunun ardından içeriden satış işaretleri üzerine % -6'dan fazla kayıp yaşadı.

St.Ride (LRN), Citigroup'un değerlemeyi gerekçe göstererek hisse senedinin notunu satın alma seviyesinden nötr seviyesine düşürmesinin ardından %-5'ten fazla düşüş yaşadı.

Estee Lauder (EL), Morgan Stanley'nin hisse senedi fiyat hedefini 140 dolardan 100 dolara düşürmesinin ardından % -5'ten fazla kayıp yaşadı.

Dentsply Sirona (XRAY), CFO Coleman'ın 7 Kasım'dan itibaren istifa edeceğini duyurmasının ardından %-4'ten fazla kayıp yaşadı.

Bank of America (BAC), Berkshire Hathaway'in 15-19 Ağustos tarihleri ​​arasında Bank of America hisselerinin 550,7 milyon dolarlık kısmını sattığını gösteren SEC kaydının ardından %-2'den fazla kayıp yaşadı.

Palo Alto Networks (PANW), 4. Çeyrek gelirini 2,16 milyar dolarlık konsensüsten daha iyi bir şekilde 2,20 milyar dolar olarak bildirmesinin ve 2025 gelirinin 9,10 milyar dolar ile 9,15 milyar dolar arasında olacağını öngörmesinin ardından %6'nın üzerinde yükselişle S&P 500 ve Nasdaq 100'de lider konumda yer alıyor. orta noktası 9,11 milyar dolar olan konsensüs üzerinde gerçekleşti.

Darden Restaurants (DRI), Raymond James'in şirketin Olive Garden zincirine yönelik sonsuz makarna promosyonunun önümüzdeki haftalarda karşılaştırılabilir satışlarını artıracağını söylemesinin ardından %5'ten fazla artış gösterdi.

Eli Lilly (LLY), Zepbound kilo verme ilacını alan hastalar üzerinde yapılan bir çalışmada, üç yıllık bir çalışmada diyabet geliştirme olasılığının %94 daha az olduğunu söylemesinin ardından %3'ten fazla yükseliş yaşadı.

Fabrinet (FN), 4. çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kazanç oranının 2,41 $ olduğunu bildirmesinin ardından +%16'dan fazla artış gösterdi. 2,25$'lık beklentilerden daha iyi ve ilk çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kazanç tahmini 0,33-2,40$ arasında, 2,25$'lık beklentilerden daha güçlü.

Hawaiian Holdings (HA), Alaska Air Group'un, ABD Adalet Bakanlığı'nın Hawaiian Holdings'i devralmasına ilişkin antitröst incelemesi için bekleme süresinin sona erdiğini ve 1,9 milyar dolarlık birleşmenin tamamlanmaya bir adım daha yaklaştığını söylemesinin ardından %11'den fazla artış gösterdi.

Amer Sports, ikinci çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kazanç beklentisinin -6 sentlik beklentinin üzerinde olan 5 sentlik raporunu bildirmesinin ve tüm yıl için düzeltilmiş hisse başına kazanç tahminini bir önceki döneme göre 40 sent-44 sente yükseltmesinin ardından +%10'dan fazla yükseldi. tahmini 30 cent-40 cent.

Medtronic Plc, tüm yıl için düzeltilmiş hisse başına kazanç tahmininin alt sınırını 5,40-5,50$ olan önceki tahminden 5,42-5,50$'a yükselttikten sonra %2'den fazla artış gösterdi.

İlgili Haberler