Dow Jones, S&P ve Nasdaq'ta 21 Ekim beklentisi

Dow Jones, S&P ve Nasdaq'ta 21 Ekim beklentisi

Pazartesi günü, yatırımcılar rekor kıran bir yükselişi yönlendirebilecek veya yavaşlatabilecek yoğun üst düzey bilançoların olduğu haftaya hazırlanırken, teknoloji sektörü ABD hisselerini açılış öncesinde gölgeliyor.

A+A-

BORSATEK.COM - Pazartesi günü, yatırımcılar rekor kıran bir yükselişi yönlendirebilecek veya yavaşlatabilecek yoğun üst düzey bilançoların olduğu haftaya hazırlanırken, teknoloji sektörü ABD hisselerini açılış öncesinde gölgeliyor.

S&P 500 vadeli işlemleri tüm zamanların en yüksek kapanışından ve üst üste altıncı haftalık kazançtan sonra yaklaşık %0,3 düşüşle işlem görüyor. Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli işlemleri yüzde 0,2 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 ise %0,5 düşüş sergiliyor.

Rekorların gelmeye devam edip etmeyeceği büyük ölçüde şirket sonuçlarının yüksek beklentileri aşıp aşmadığına bağlı olacak. Bilanço sezonu bu hafta 100'den fazla S&P 500 şirketinin açıklayacak olduğu bilançolarla hızlanıyor. Şimdiye kadar, endeksteki şirketlerin üçüncü çeyrek güncellemelerinin %80'i hedefi aştı.

Yatırımcılar, robotaksi tanıtımının beklentileri karşılamamasının ardından Tesla'nın (TSLA) Çarşamba günkü raporu için tedirgin. EV üreticisi, Büyük Teknoloji performansıyla ilgili sorular arasında rapor veren Muhteşem Yedili'nin ikinci büyük şirketi.

General Motors (GM), Coca-Cola (KO), American Airlines (AAL) ve UPS (UPS) bu hafta kazanç listesindeki diğer büyük isimler arasında yer alıyor.

Boeing (BA) Çarşamba günü, işçilerin sendika ile beş haftalık grevi sona erdirmek için varılan geçici bir anlaşmayı kabul edip etmeme konusunda oylama yaptığı sırada kazançlarını açıklaması beklendiğinde iki kat daha fazla darbe alacak. Uçak üreticisinin hisseleri Pazartesi günü erken saatlerde %3'ün üzerinde yükseldi.

Bu arada, petrol fiyatları toparlanarak Çin'in teşvik hamlesinin temel borç verme oranlarında bir indirimle devam etmesiyle yaklaşık %2 yükseldi. Küresel referans Brent vadeli işlemleri varil başına 74 dolara yakın işlem gördü, Batı Teksas ham petrol vadeli işlemleri ise 70 doları aştı ve İsrail'in bir sonraki İran hamlesi de odak noktasında.

İlgili Haberler