Dow Jones toparlandı, Nasdaq ve S&P 500, 2024'ün en büyük 4 günlük rallisi ile kapandı

Dow Jones toparlandı, Nasdaq ve S&P 500, 2024'ün en büyük 4 günlük rallisi ile kapandı

Wall Street'in beklenenden daha soğuk enflasyon verilerini sindirmesi sonucunda, ABD borsaları Salı günü güçlü bir yükselişle kapandı. 

A+A-

Wall Street'in beklenenden daha soğuk enflasyon verilerini sindirmesi ve Çarşamba sabahı açıklanacak Temmuz TÜFE verileri ile gelecek güncellemeyi beklerken, ABD borsaları Salı günü yeşil bir denizde kapandı.

Teknoloji hisseleri, Nasdaq Bileşik endeksindeki yaklaşık %2,4 yükselişe ve gösterge S&P 500'deki yaklaşık %1,7 yükselişe öncülük etti. Dow Jones Sanayi Endeksi yaklaşık %1 artış gösterdi.

Bu, Nasdaq Bileşik endeksi ve S&P 500 için Kasım ayından bu yana en iyi dört günlük süreç oldu. 

Genellikle tüketici fiyatlarının nereye doğru ilerlediğinin sinyali olan ABD üretici fiyatları, Temmuz ayında aylık bazda sadece %0,1 artış göstererek ekonomistlerin tahminlerinin altında kaldı. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yıllık bazda %2,2 artış göstererek neredeyse Federal Rezerv'in %2'lik enflasyon hedefine paralel oldu.

ÜFE açıklaması Çarşamba günkü tüketici fiyatları okumasına öncü görevi görüyor. ABD tüketicisinin sağlığının önemli bir göstergesi olan Temmuz ayı perakende satış verileri Perşembe günü takip edilecek.

Home Depot, Salı günü bilanço açıklayan şirketler listesindeki en önemli isim oldu. Ev geliştirme perakendecisinin hisseleri, yılın geri kalanı için benzer mağaza satışlarına ilişkin görünümünü düşürmesinin ardından değer kaybetti. 

Diğer bireysel hareket edenlerde Starbucks hisseleri, CEO'sunu Chipotle şefi Brian Niccol'la değiştireceğine dair şok bir açıklamanın ardından %24 oranında yükselişle kapandı. Chipotle hisseleri %7'den fazla değer kaybetti.

Bu arada Nvidia (NVDA), Bank of America'daki analistlerin onu en iyi toparlanma hissesi olarak nitelendirmesiyle Pazartesi günü %4'lük bir yükseliş yaşamasının ardından bugün yaklaşık %7 yükseldi. 

İlgili Haberler