Dow Jones ve S&P günü rekorla tamamladı, Nasdaq da yükseldi 

Dow Jones ve S&P günü rekorla tamamladı, Nasdaq da yükseldi 

ABD hisse senedi piyasalarında Çarşamba günü Nasdaq'ın yükselişi ve Dow Jones ve S&P'nin yeni rekorlara doğru artışı ile tamamlandı. 

A+A-

BORSATEK.COM -  ABD hisseleri Çarşamba günü iki büyük endeksin yeni rekorlar kırması ile kapandı. Wall Street, son Fed toplantısının tutanaklarını incelerken ve tüketici enflasyonu hakkındaki son veriye hazırlanırken Google'ın mahkeme kararı ile daha küçük şirketlere bölünebileceği riskini tarttı.

Nasdaq %0,6 yükseldi. S&P 500 yaklaşık %0,7 Dow Jones Sanayi Endeksi %1'den fazla diğer bir deyişle 450 puan artışla kapandı. Hem Dow hem de S&P 500 Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyelerinde kapandı. 

Çarşamba günü, Fed'in Eylül toplantısının tutanakları yetkililerin "önemli bir çoğunluğunun" yarım puanlık faiz oranı indirimini desteklediğini gösterdi. Ancak "bazı katılımcılar" 25 baz puanlık bir faiz oranı indirimini destekledi.

Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimi planları hakkında daha fazla ipucu için Perşembe sabahı Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporunun yayınlanmasını yakından izleyecekler.

Bu arada yatırımcılar, Adalet Bakanlığı'nın Google'ın tekel konumunu düzeltmek için önemli işletmeleri satmaya zorlamasının ele alındığı yönündeki haberden etkilendiler. 

İlgili Haberler