Dow Jones ve S&P rekorla, Nasdaq yükselişle kapanış yaptı

Dow Jones ve S&P rekorla, Nasdaq yükselişle kapanış yaptı

Dow Jones Sanayi Endeksi ve S&P 500 üçüncü çeyrek bilanço sezonunun tüm hızıyla devam ettiği sırada rekor kapanış zirvelerine ulaştı.

A+A-

New York borsasında haftanın ilk işlem gününde Dow Jones Sanayi Endeksi 201,36 puan veya %0,47 artarak 43.065,22'de rekor bir kapanışla günü tamamladı. Bu, endeksin yılın 37. rekor kapanışı. S&P 500 44,82 puan veya %0,77 artarak 5.859,85'te kapandı. Bu, endeksin bu yılki 46. rekor kapanışı. Nasdaq Bileşik Endeksi 159,75 puan veya %0,87 artarak 18.502,69'da kapandı.

Teknoloji hisseleri günün kazançlarına öncülük etti, çip devi Nvidia neredeyse %3 yükselerek hisse başına 138 doların üzerinde yeni bir zirveye ulaştı. Diğer yarı iletken hisseleri de çip ekipmanı üreticisi ASML, Arm Holdings ve Applied Materials dahil olmak üzere yükseldi.

Yükseliş kripto para birimine bile yayıldı, çünkü Bitcoin son 24 saatte %5'ten fazla artarak coin başına 65.700 doların üzerine çıktı. Bu arada, Ethereum da yükselişe geçti ve gün içinde yaklaşık %8 arttı.

Üçüncü çeyrek sonuçlarının ilk tam haftası başlarken kazançlar merkez sahneye çıkıyor. Boğa piyasası 2 yaşına girerken sezonun nasıl süreceği hisse senetlerindeki yükseliş için önemli görülüyor.

JPMorgan Chase ve Wells Fargo'nun kazançları Wall Street'in testini büyük ölçüde geçtikten sonra Dow ve S&P 500 bu haftaya yeni rekorlarla girdi. Yatırımcıların odağı büyük bankalarda kalmaya devam ediyor; Goldman Sachs, Citi ve Bank of America'dan Salı günkü gündemdeki raporlar ve Morgan Stanley'den Çarşamba günü beklenen bilançolar gündemi belirliyor. 

Aynı zamanda, Federal Rezerv'in faiz oranlarını tekrar düşürüp düşürmeyeceği konusunda hala belirsizlik var. Bazı analistler, iyi huylu bir istihdam raporu ve "yapışkan" tüketici ve toptan enflasyonu gösteren verilerin Kasım ayında faiz indirimi yapılmaması için bir gerekçe oluşturduğunu savunuyor. Haftanın ilerleyen günlerinde perakende satış verileri, ekonominin Fed politikası karşısında -tercih edilen yumuşak iniş- ayakta kalıp kalmadığı konusundaki tartışmaya katkıda bulunacak.

İlgili Haberler