Dow Jones ve S&P'nin yükseldiği günü, Nasdaq kayıpla tamamladı 

Dow Jones ve S&P'nin yükseldiği günü, Nasdaq kayıpla tamamladı 

Yatırımcılar Fed'in faiz indirimi kararını beklerken, S&P önemli bir değişim göstermedi, Nasdaq düşerken, Dow Jones yeni bir rekor seviyeye yükselerek kapandı. 

A+A-

S&P 500 %0,13 arttı. Bu arada, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,52 düştü. 30 hissenin yer aldığı Dow Jones 228,30 puan veya %0,55 yükseldi.

Bank of America ve JPMorgan dahil olmak üzere şirketlerdeki analistlerin, iPhone 16 Pro modellerine olan talebin bir önceki yıla göre daha düşük olabileceğini belirtmesinin ardından Apple hisseleri yaklaşık %3 düştü.

Geçtiğimiz hafta piyasanın geri dönüşüne öncülük eden Nvidia gibi çip hisseleri, yatırımcıların kar satışına geçmeleri ile düşüş yaşadı. Yapay zeka devi Pazartesi günü %2,8 kaybetti. Broadcom %3 düşerken, KLA ve Marvell Technology sırasıyla %3,5 ve %2,5 düştü.

S&P 500, Temmuz rekorundan yaklaşık %1 uzakta ve bu hafta yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir. Tarihsel olarak genellikle zayıf geçen Eylül aylarından birine zorlu bir başlangıç ​​yaptıktan sonra, üç büyük ABD endeksi geçen haftanın işlem seansını yeşil renkte tamamladı ve S&P 500 ile Nasdaq 2024'ün en iyi haftasını kapattı.

Fed Salı ve Çarşamba günü toplantı yapacak ve Mart 2022'de faiz artırım döngüsüne başladığından beri ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Bu hafta yapılacak bir indirim, birçok yatırımcının kararın şirketler için borçlanma maliyetlerini düşürebileceğini ve şirket karlarının büyümesini iyileştirebileceğini umması nedeniyle önemli bir hareket olacaktır.

Gecelik borç verme oranı artık %5,25 ila %5,5 seviyesinde. Piyasa şu anda, CME Group'un Fed fon vadeli işlem verilerini ölçen FedWatch aracına göre, merkez bankasının faiz oranlarını 50 baz puan düşürmesi olasılığını %59 olarak fiyatlıyor. 

Finans ve enerji sektörleri Pazartesi günü %0,9 artış göstererek genel piyasayı geride bırakırken, bilgi teknolojisi günün en büyük sektör kayıplarında %0,7 geriledi.

Fort Pitt Capital'de kıdemli yatırım analisti olan Christopher Barto, birçok yatırımcının özellikle yarı iletken hisseleri olmak üzere, büyük teknoloji şirketlerinin geçen yılki kazançlarından sonra kar satışına gittiklerini söyledi. 

İlgili Haberler