Dow Jones yeni bir rekorla kapandı, Nasdaq geriledi, S&P değişmedi

Dow Jones yeni bir rekorla kapandı, Nasdaq geriledi, S&P değişmedi

Dow Jones günü bu haftanın üçüncü rekor kapanışı ile tamamladı. Diğer endeksler ise günü daha düşük bir seviyede tamamladı.

A+A-

Dow Jones günü bu haftanın üçüncü rekor kapanışı ile tamamladı. Diğer endeksler ise  yatırımcıların Nvidia'nın kazançlarını ABD ekonomisinin beklenenden daha fazla büyüdüğünü gösteren verilerle birlikte değerlendirmesi sonucunda günü daha düşük bir seviyede tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 200 puandan fazla yükselerek seansı yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesinde tamamladı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi önceki kazanımlarını silerek yaklaşık %0,2 düştü, S&P 500 ise yatay bir kapanış yaptı. 

Hisse senetleri, Wall Street'in Nvidia'nın rakamlarına yönelik yetersiz tepkisi arasında dalgalandı; Nvidia'nın yıldız gibi büyüme serisi bu yıl piyasanın yükselişini destekledi.

Yapay zeka çip üreticisinin üç aylık kârı ve gelir beklentisi tahminleri aşsa da, iyimser beklentilerin gerisinde kaldı. Bu durum, yapay zeka patlamasının zirveye ulaşıp ulaşmadığı sorusunu gündeme getirmeye başladı. Wall Street hisse senedi konusunda iyimserliğini korudu, ancak hisseler günü yine de yaklaşık %6 düşüşle tamamladı.

Salesforce hisseleri şirketin beklentilerin üzerinde bir kar artışı açıklamasının ardından yükseldi. Best Buy satışları istikrara kavuşurken beklenenden daha iyi sonuçlar yayınladı ve hisseleri %17'ye kadar yükseldi. Bu arada, indirimli perakendeci tam yıl görünümünü düşürdükten ve daha zayıf satışları "nakit sıkıntısı çeken" müşterilere bağladıktan sonra Dollar General hisseleri %30'dan fazla düştü.

Perşembe günü yayınlanan gayri safi yurtiçi hasıla verilerine göre, ABD ekonomisi son çeyrekte beklenenden daha güçlü bir oranda büyüdü. İkinci çeyrek GSYİH, önceki %2,8 tahmininden yukarı çekilerek yıllık %3 oranında arttı.

Haftalık ABD işsizlik başvuruları, önceki haftaya göre düşüş göstererek 231.000 olarak gerçekleşti ve ekonomistlerin beklediği 232.000'den düşük oldu.

Piyasalar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Eylül ayında faiz indirimi yapılacağına dair net işaretler vermesinin ardından, Fed'in faiz oranlarını ne kadar hızlı ve derin bir şekilde düşüreceğine dair bir yön bulmak için ekonomik verileri yakından izliyor.

İlgili Haberler