Dow Jonesİ Nasdaq ve S&P cuma gününü yükselişle tamamladı

Dow Jonesİ Nasdaq ve S&P cuma gününü yükselişle tamamladı

Cuma günü ABD hisse senetleri ılımlı bir yükselişle kapandı. S&P 500 ve Dow Jones Sanayi Endeksi tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydetti

A+A-

S&P 500 Endeksi Cuma günü +0,61%, Dow Jones Sanayi Endeksi +0,97% ve Nasdaq 100 Endeksi  +0,15% artışla kapandı.

Cuma günü ABD hisse senetleri ılımlı bir yükselişle kapandı. S&P 500 ve Dow Jones Sanayi Endeksi tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydetti. Cuma günü, JPMorgan Chase ve Wells Fargo'nun beklenenden daha iyi 3. çeyrek kazanç sonuçlarını bildirmesinin ardından banka hisselerinin gücü genel piyasayı destekledi.

Cuma günü beklenenden daha güçlü gelen ABD Eylül üretici fiyat raporu, Fed'in faiz oranlarını daha yavaş düşüreceği beklentilerini destekledi ve hisse senetleri için düşüşe işaret etti. Ayrıca, Elon Musk'ın şirketin robotaksisi Cybercab'in prototiplerini açıklamasının ardından Tesla'daki %8'lik düşüş, analistlerin "detayları az" değerlenmesine yapması ile Nasdaq 100'deki kazançları sınırladı. Ayrıca, Michigan Üniversitesi ABD Ekim ayı tüketici güven endeksi beklenmedik şekilde düştükten sonra hisse senetleri baskı altına girdi.

dallas-fed-logan.png

Dallas Fed Başkanı Logan'ın yorumları, faiz oranlarının kademeli olarak düşürülmesini desteklediğini söylediğinde biraz şahin ve hisse senetleri için olumsuzdu: "Bu yolu nötre doğru çizerken ileriye bakmak gerçekten önemli ve bunu sahip olduğumuz riskleri dengelemek için çok kademeli bir şekilde yapmalıyız."

ABD Eylül ÜFE nihai talebi, Ağustos ayındaki %1,9'luk yıllık bazda %1,8'e geriledi ve %1,6'lık yıllık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Ayrıca, gıda ve enerji hariç Eylül ÜFE'si %2,8 yıllık bazda %2,6'lık yıllık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Michigan Üniversitesi ABD Ekim ayı tüketici güven endeksi beklenmedik şekilde -1,2 düşüşle 68,9'a geriledi ve 71,0'a yükselme beklentilerinden daha zayıf kaldı.

Michigan Üniversitesi ABD Ekim 1 yıllık enflasyon beklentileri +0,2 artışla %2,9'a yükseldi ve %2,7'lik bir değişiklik olmayacağı beklentilerinden daha güçlü oldu. 5-10 yıllık Ekim enflasyon beklentileri Eylül ayındaki %3,1'den %3,0'a geriledi ve beklentilere tam uydu.

Orta Doğu gerginlikleri hisse senetleri için olumsuz bir faktör olmaya devam ediyor. Gazze'ye ek olarak İsrail, Lübnan'da kara ve hava saldırıları ile tecavüzlerini ve hukuk tanımazlığını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Salı günü, Beyrut'un güney banliyölerinde hava saldırılarını sürdürürken güney Lübnan'a dördüncü birlik konuşlandırdığını söyledi. Piyasalar ayrıca İsrail'in geçen Salı günü İran'dan gelen füze saldırısına vereceği yanıtı bekliyor.

Şirketlerin 3. çeyrek kazançlarının sonuçları hisse senetlerinin yakın vadeli yönünü belirleyebilir. S&P 500'deki şirketlerin bir yıl öncesine göre 3. çeyrekte çeyreklik kazançlarında ortalama +%4,7'lik bir artış bildirmesi bekleniyor. Bu, Temmuz ayında tahmin edilen +%7,9'luk büyümeden düşük bir seviyeyi ifade ediyor. 

Piyasalar, 6-7 Kasım'daki FOMC toplantısında -25 baz puanlık bir faiz indirimi için %91, o toplantıda -50 baz puanlık bir faiz indirimi için ise %0 oranında bir indirim yapıyor.

İlgili Haberler