Dün yükselişle kapanan S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq bugün nasıl açılacak 

Dün yükselişle kapanan S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq bugün nasıl açılacak 

Vadeli işlemler hisse senedi alım satımına temkinli bir başlangıca işaret etse de endeksler rekor seviyelere yakın seyrediyor. 

A+A-

 

Şu sıralarda vadeli piyasalarda, S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri yüzde 0,1'in altında kalan bir artışla işlem görüyor. 

Pazartesi günü Dow Jones Sanayi Endeksi 211 puan veya yüzde 0,53 artışla 40.212 puana, S&P 500 Endeksi 16 puan veya yüzde 0,28 artışla 5.631 puana ve Nasdaq Composite 74 puan veya yüzde 0,4 artışla 18.473 puana yükselerek günü tamamlamıştı.

Vadeli işlemler hisse senedi alım satımına temkinli bir başlangıca işaret etse de önemli göstergeler rekor seviyelere yakın seyrediyor. 

Haziran ayı ABD perakende satış verileri piyasada etkili olabilir. Düşük bir veri muhtemelen Fed'in Eylül ayında faiz indirimine ilişkin beklentileri güçlendirecek ve hisse senetlerine daha fazla destek sağlayacak.

Hargreaves Lansdown'un para ve piyasalar sorumlusu Susannah Streeter, "Fed'in faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda daha fazla iyimserlik var ve bu yılki iki ila üç faiz indirimi artık finansal piyasalar tarafından fiyatlanıyor. Bu, Fed başkanı Jerome Powell ile Washington Ekonomi Kulübü'nde (Pazartesi günü) yapılan bir röportajın ardından geldi. Powell, ekonominin çok daha iyi bir dengede olması ve yüzde 2'lik hedefin çok daha iyi olması nedeniyle Bankanın faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığını söyledi. Borçlanma maliyetlerinin düşmesi için bu seviyeye ulaşılması gerekmiyordu" diyor.

Salı günü açıklanan diğer veriler arasında Haziran ayı ABD ithalat fiyat endeksi, ardından Mayıs ayı işletme stokları ve Temmuz ayı konut inşaatçıları güven endeksi yer alıyor.

İlgili Haberler