Düşüşü fırsat gören Metaplanet 400 milyon yenlik Bitcoin aldı

Düşüşü fırsat gören Metaplanet 400 milyon yenlik Bitcoin aldı

'Asya'nın MicroStrategy'si' olarak da bilinen Metaplanet 400 milyon yen değerinde Bitcoin daha satın aldı.

A+A-

Tokyo Borsasında işlem gören ve genellikle MicroStrategy ile karşılaştırılan halka açık bir şirket olan Metaplanet, Pazar günü yaptığı bir duyuruda, yaklaşık 400 milyon Japon Yeni (yaklaşık 2,3 milyon $) değerinde 42,47 BTC daha satın aldığını paylaştı.

Yeni satın alma, Metaplanet'in geçen hafta 200 milyon Yen değerinde Bitcoin satın almasının ardından geldi. Bu hamle aynı zamanda şirketin son dört aydaki beşinci Bitcoin alımına işaret ediyor ve toplam varlıklarını yaklaşık 2 milyar Yen (11 milyon $'ın üzerinde) değerinde 203 BTC'nin üzerine çıkarıyor.

Metaplanet'e göre Bitcoin başına ortalama satın alma fiyatı yaklaşık 58.500 $. Otel geliştirme ve gayrimenkul alanında uzmanlaşan Metaplanet, yatırım stratejisini Bitcoin'e kaydırarak Japonya'daki ekonomik zorluklara karşı bir rezerv varlık olarak kullanıyor.

Bu strateji, MicroStrategy gibi şirketlerin ekonomik belirsizliğe karşı bir koruma olarak Bitcoin'i giderek daha fazla benimsediği küresel bir eğilimle uyumlu. BitcoinTreasuries.net tarafından bildirildiği üzere, 7 Temmuz itibariyle, küresel halka açık şirketler, piyasa değerinin yarısından fazlasını oluşturan 226.331 BTC'ye sahip olan MicroStrategy'nin ön planda olduğu toplu 324.295 BTC'ye sahip.

İlgili Haberler