Dw Jones, S&P 500 ve Nasdaq 26 Ağustos pazartesi nasıl açılacak

Dw Jones, S&P 500 ve Nasdaq 26 Ağustos pazartesi nasıl açılacak

New York borsası Hafta Başlarken 'Super Bowl' Etkisi: Nvidia'nın Kazançları Yapay Zeka Ticaretini Test Edecek

A+A-

New York borsasında 2024 yılı boyunca piyasalara ivme kazandıran Nvidia'nın (NVDA.O) önümüzdeki hafta açıklayacağı kazanç raporu, borsada devam eden ralliyi önemli bir sınava tabi tutacak. Nvidia'nın çipleri, yapay zeka teknolojisinde altın standart olarak kabul ediliyor ve bu teknoloji devinin hisse senetleri yılbaşından bu yana %150 artış göstererek S&P 500'ün %17'lik kazancının dörtte birine katkıda bulundu.

28 Ağustos'ta açıklanacak olan Nvidia'nın kazanç raporu, piyasa duyarlılığı üzerinde kritik bir etki yaratabilir. Şirketin, yapay zekaya yönelik kurumsal yatırımların devam etmesini bekleyip beklemediğine dair vereceği rehberlik, özellikle yılın genellikle dalgalı geçen bu döneminde önemli olacak. CFRA verilerine göre, S&P 500 endeksi, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Eylül aylarında ortalama %0,78 düşüş yaşayarak en kötü performansını sergiliyor.

Yatırımcılar, Nvidia'nın kazanç açıklamasını büyük bir heyecanla beklerken, opsiyon piyasalarında şirketin hisse senetlerinde %10,3'lük bir dalgalanma beklentisi oluşmuş durumda. Bu oran, son üç yıldaki ortalamaların oldukça üzerinde yer alıyor.

gg-014.jpg

Nvidia'nın sonuçları, yatırımcıların gözünde, teknoloji devlerine yönelik daha az tolerans gösterilen bir kazanç sezonunun sonunda gelecek. Microsoft, Tesla ve Alphabet gibi şirketlerin hisse senetleri, Temmuz raporlarından bu yana değer kaybetti.

Öte yandan Nvidia'nın yüksek değerlemeleri de dikkat çekiyor. Hisse senedi, 2023'ün başından bu yana %750 artış gösterdi ve Perşembe günü itibariyle dünyanın en değerli üçüncü şirketi oldu. Şirketin hisse senetleri, 12 aylık kazanç tahminlerinin yaklaşık 37 katından işlem görüyor.

Piyasa duyarlılığı, Nvidia'nın kazanç raporu kadar ileriye yönelik beklentilerine de bağlı olacak. Northwestern Mutual Wealth Management'tan Matt Stucky, güçlü talep işaretlerinin, şirketlerin ekonomik yavaşlama beklentilerine rağmen yatırımlarına devam ettiklerine dair olumlu bir sinyal olarak görüleceğini belirtti. “Nvidia, ABD borsasındaki en büyük şirketlerle olan bağlantısı nedeniyle izlenmesi gereken bir olay,” dedi.

Para politikası ve ABD ekonomisinin gidişatı

Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de konuşan Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, istihdam piyasasında daha fazla soğumanın hoş karşılanmayacağını belirtti ve faiz indirimlerine destek verdi. Yatırımcılar, 6 Eylül'deki ABD işgücü piyasası verilerini, istihdamda yaşanan beklenmedik düşüşün Ağustos ayında da devam edip etmediğine dair ipuçları arayacak.

Gabelli Funds portföy yöneticisi John Belton, Nvidia'nın kazançlarının Wall Street'i etkileyebileceğini, ancak piyasaların yakın vadede daha fazla ilerleme kaydetmesini zorlaştırabileceğini ifade etti. S&P 500, uzun vadeli ortalaması olan 15,7'nin çok üzerinde, beklenen kazançların 21 katından işlem görüyor. Belton, “Borsa hala yüksek değerlemelerle işlem görüyor, bu nedenle çıta yüksek kalmaya devam ediyor,” dedi.

İlgili Haberler