Ebebek Mağazacılık, üçüncü çeyrekte satışlarını % 92 artırdı

Ebebek Mağazacılık, üçüncü çeyrekte satışlarını % 92 artırdı

Ebebek Mağazacılık CEO'su Erdoğmuş: Üçüncü çeyrekte, Türkiye’deki satış adedimizi %9, konsolide bazda satış gelirlerimizi %92, faaliyet karımızı ise %71 oranında artırdık.

A+A-

Ebebek Mağazacılık, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %92 artırarak 2,5 milyar TL'ye yükseltti. Bu artışta, mağaza sayısında yaşanan artış ve artan satış adetleri etkili oldu.

Şirketin brüt karı, yılın üçüncü çeyreğinde %112 artışla 1,0 milyar TL'ye yükselirken brüt kar marjı ise %40,5'e çıktı. Bu artışın en önemli sebebi, artan finansman maliyetleri sebebiyle yükselen vadeli alımlara ilişkin finansman giderleri etkisidir.

Esas faaliyet karı, yılın üçüncü çeyreğinde %71 artışla 232 milyon TL'ye ulaştı. Esas faaliyet kar marjı ise 110 baz puanlık azalışla %9,3 olarak gerçekleşti. Bu azalış incelendiğinde bir önceki döneme göre önemli farklılık gösteren kalemler aşağıdaki gibidir:

Personel giderlerinin hasılata oranı %10,4'ten %12'ye yükselmiştir.

Enerji giderlerinin hasılata oranı %2,0'den %1,2 seviyesine inmiştir.

Reklam giderlerinin hasılata oranı değişen dijital pazarlama stratejisi sonucunda %1,9'dan %1,5'e azalış göstermiştir.

FAVÖK, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %122 artarak 473 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde FAVÖK marjı ise %19'a yükseldi. Bu artışın en önemli sebebi, brüt karlılıkta yaşanan artış ve verimlilik odaklı satın alma stratejileriyle sınırlanan operasyon giderleridir.

Net kar, yılın üçüncü çeyreğinde %47 artış göstererek 102 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde net kar marjı ise %4,1 olarak gerçekleşti. Esas faaliyet kar marjındaki gerilemeye ek olarak, parasal sıkılaştırma sonucu artan finansman maliyetleri de net kar marjında azalışa sebep oldu.

Şirket, güçlü finansal performansını sürdürmek için mağaza ağını genişletmeye ve e-ticaret alanındaki büyümesini hızlandırmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk 9 ayında 4 yeni mağaza açan şirket, 2023 yılı sonuna kadar toplam mağaza sayısını 230'a çıkarmayı hedefliyor. E-ticaret alanında ise ebebek.com'un pazar payını artırmaya odaklanan şirket, yurt dışı pazarlara açılma çalışmalarını da devam ediyor.

Ebebek Mağazacılık Grup CEO'su Halil Erdoğmuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2023 yılının üçüncü çeyreğinde güçlü bir finansal performans sergiledik. Satış gelirlerimizi bir önceki yılın aynı dönemine göre %92 artırarak 2,5 milyar TL'ye yükselttik. Bu artışta, mağaza sayımızda yaşanan artış ve artan satış adetleri etkili oldu. Esas faaliyet kârımızı ise %71 artırarak 232 milyon TL'ye ulaştırdık. Bu artışta, mağaza ağımızın genişlemesi, e-ticaret kanalımızdaki büyüme ve verimlilik odaklı satın alma stratejilerimiz etkili oldu. Net kâr marjımızda bir önceki çeyreğe göre yaşanan azalış, parasal sıkılaştırma sonucu artan finansman maliyetlerinin etkisiyle gerçekleşti. Şirket olarak, güçlü finansal performansımızı sürdürmek için mağaza ağını genişletmeye ve e-ticaret alanındaki büyümemizi hızlandırmaya devam edeceğiz. 2023 yılı sonuna kadar toplam mağaza sayımızı 230'a çıkarmayı ve e-ticaret pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler