Elektrikte 3,6 milyon aboneye daha "serbestlik" hakkı

Elektrikte 3,6 milyon aboneye daha "serbestlik" hakkı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 2 bin 400 kilovatsaatten 2 bin kilovatsaate düşürdü.

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 2 bin 400 kilovatsaatten 2 bin kilovatsaate düşürdü. Böylece, 2018'den itibaren uygulanmaya girecek yeni limitle 3 milyon 661 bin elektrik abonesi daha serbest tüketici olma hakkından yararlanabilecek.
      
AA muhabirinin EPDK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kurum, tüketicilerin elektriğini istediği tedarikçiden alabilme sınırı olarak bilinen serbest tüketici limitini 2003'ten bu yana kademeli olarak azaltıyor.      

         
Ekim ayında Türkiye'de toplam serbest tüketici hakkından yararlanan abone sayısı 4 milyon 711 bin 967'ye ulaştı. Bu sayının 3 milyon 330 bin 562'sini mesken, 1 milyon 315 bin 585'ini ticarethane, 19 bin 32'sini sanayi, 6 bin 424'ünü aydınlatma ve bin 690'ını tarımsal sulama aboneleri ve 38 bin 674'ünü de diğer gruplar oluşturdu.      
         
EPDK'nın serbest tüketici limitini yıllık 2 bin kilovatsaate düşürmesiyle, aylık elektrik faturası yaklaşık 68 lira ve üzeri olan 3 milyon 661 bin abone daha elektriğini istediği tedarikçiden alabilecek. Böylece, Türkiye'de serbest tüketici olma hakkını kazanan toplam abone sayısı 13 milyon 232 bin kişiye ulaşacak.      
         
Serbest tüketiciler, tedarikçilerle yapacakları ikili anlaşmalar üzerinden elektrik alabilecek ve kontrat süreleri bittiğinde tedarikçilerinin çalışma performansını değerlendirebilecek.      
         
EPDK serbest tüketici limitini, piyasa işletmecisinin işlem kapasitesi, Enerji Piyasaları İşletme AŞ'nin serbest tüketici verileri ve piyasanın üretim kapasitesi gibi kriterlere göre belirliyor.      


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.