Elon Musk Bitcoin'lerini satıyor mu? Milyonlarca dolarlık ilginç transfer

Elon Musk Bitcoin'lerini satıyor mu? Milyonlarca dolarlık ilginç transfer

Kripto Piyasası Karıştı: Elon Musk Bitcoin Satıyor mu? Tesla, 760 Milyon Dolarlık BTC'yi Bilinmeyen Cüzdanlara Aktardı

A+A-

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) kurumsal yatırımcıları arasında yer alan Elon Musk’ın Tesla şirketi, sahip olduğu 760 milyon dolarlık Bitcoin'in neredeyse tamamını bilinmeyen cüzdanlara aktararak, satış yapma olasılığını artırdı. Bu gelişme, kripto piyasasında büyük yankı uyandırdı.

Kripto veri firması Arkham Intelligence’a göre, Salı günü Tesla'ya bağlı cüzdanlar, 11.500'den fazla Bitcoin'i sahibi bilinmeyen cüzdanlara taşıdı. Tesla cüzdanlarında sadece 6,65 dolar değerinde BTC kaldı.

BitcoinTreasuries verilerine göre, Tesla, ABD'de halka açık şirketler arasında en büyük dördüncü Bitcoin sahibi konumunda. Sadece MicroStrategy ve kripto madencilik firmaları MARA Holdings ve Riot Platforms daha büyük miktarlarda BTC’ye sahip.

Arkham verilerine göre, Tesla, Şubat 2021'de 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almış ve bir ara bu rakamı 2,5 milyar dolara çıkarmıştı. Ancak şirket, 2022'nin başlarında varlıklarının %75’ini zararına satmıştı. Mart ayında Arkham Intelligence, Tesla'nın cüzdanında yaklaşık 11.509 Bitcoin bulunduğunu ve bu varlıkların 770 milyon dolar değerinde olduğunu açıklamıştı.

Elon Musk, şirketin Bitcoin alımını duyurduğu dönemde, Tesla'nın yakında Bitcoin ödemelerini kabul edeceğini de ilan etmişti. Ancak çevresel kaygılar nedeniyle bu plan kısa sürede iptal edilmişti.

Musk’ın sahibi olduğu Tesla ve SpaceX gibi şirketler, bilançolarında Bitcoin bulunduruyor. Ancak Musk’ın kripto paralara ne kadar inandığı hala belirsiz. Temmuz ayında verdiği bir röportajda, "Bitcoin ve bazı diğer kripto paralarda bir miktar değer olduğunu düşünüyorum" demişti. Ancak Musk, esas ilgi duyduğu kripto paranın Dogecoin olduğunu da eklemişti.

İlgili Haberler