Enflasyon verileri öncesinde dolar haftaya güçlü girdi

Enflasyon verileri öncesinde dolar haftaya güçlü girdi

Yatırımcıların küresel faiz oranı görünümünü yönlendirecek ABD, Avrupa ve Japonya enflasyon verilerine odaklanmasıyla dolar haftaya güçlü bir başlangıç yaptı.

A+A-

Son aylarda döviz ticaretine hakim olan "carry trade", düşük faizli para birimlerini cezalandırıp doları desteklerken, ABD verileri politika yapıcıların faiz görünümüne olan güvenini azalttı.

Birkaç büyük parite dar aralıklarda seyretti. Geçen hafta dolar karşısında %0,9 değer kazanan Euro, 1,0846 dolarla bir yıldan uzun süredir koruduğu aralığın ortasındaydı. Pazartesi günkü işlemler İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tatiller nedeniyle zayıfladı.

Çarşamba günü Almanya enflasyonu ve Cuma günü Euro bölgesi verileri, traderların önümüzdeki hafta için fiyatladığı Avrupa faiz indiriminin teyidi için izlenecek.

Sterlin bu yıl 1,2735 dolarda tutunduğu bir aralığın üst tarafını test ediyordu. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları son zamanların en yüksek seviyelerinden gevşedi ve piyasaların ABD için faiz indirimi beklentilerini azaltmasıyla Aussie 0,6626 $ ve kivi 0,6122 $ seviyesinde kaldı.

Cuma günü Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bir önceki aya göre sabit kalması bekleniyor, bu nedenle her iki yönde de bir sürpriz döviz piyasalarını hareketlendirebilir.
Nisan ayında tüketici fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve perakende satışların hayal kırıklığı yaratmasının ardından gerileyen dolar, geçen hafta beklenenden iyi gelen PMI anket verileri sayesinde güçlenmişti.

BNY Mellon'un piyasa stratejisi ve içgörüleri başkanı Bob Savage, "Çekirdek PCE'ye odaklanma, enflasyonun itici güçlerinin tüketici ruh halindeki değişimin bir parçası olup olmadığı etrafında dönüyor" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler