Ereğli Demir Çelik (EREGL) yabancı yatırımcıya tahvil satacak 

Ereğli Demir Çelik (EREGL) yabancı yatırımcıya tahvil satacak 

Ereğli Demir Çelik yurtdışında nitelikli yatırımcıya tahvil satışı konusunda bir grup yabancı bankaya yetki verdi 

A+A-


Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladığı açıklamasında, tahvil niteliğinde ihraç edilmesi planlanan borçlanma araçlarının, yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda, Merrill Lynch International, Citigroup Global Markets Limited, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Societe Generale ve Emirates NBD Bank PJSC yetkilendirildiği ifade edildi. 

KAP'ta yer alan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi. 

"Şirketimizin tahvil niteliğinde ihraç edilmesi planlanan borçlanma araçlarının, "Rule 144A" ve/veya "Regulation S" formatında yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda, Merrill Lynch International, Citigroup Global Markets Limited, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Societe Generale ve Emirates NBD Bank PJSC yetkilendirilmiştir.

 

Bu kapsamda, Şirketimiz yöneticilerinin katılımı ile yurt dışında, 11 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır. Tahvil ihracına ilişkin nihai karar, ihraç tutarı ve koşulları, söz konusu toplantıları takiben piyasalardaki gelişmelere göre belirlenecek olup, piyasa şartları uygun olduğu takdirde Fitch Ratings tarafından "B+" ve Moody's tarafından "B3" notlarıyla derecelendirilmesi beklenen Eurobond ihracı planlanmaktadır. Satış işlemi Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tertip ihraç belgesi alınmasından sonra gerçekleştirilecektir." 

İlgili Haberler