Ethereum 4000 dolar barajını yıkmaya hazırlanıyor

Ethereum 4000 dolar barajını yıkmaya hazırlanıyor

Bitcoin'deki yükselişe eşlik eden Ethereum, önemli seviyeleri test ederken 4000 dolar seviyesini aşmaya hazırlanıyor.

A+A-

Ethereum, merakla beklenen 4.000 $ fiyat eşiğinin üzerinde önemli bir kırılma için hazır görünüyor. Bu potansiyele rağmen, kripto para birimi son zamanlarda birçok yatırımcının beklentilerinin altında kaldı.

Spot Ethereum ETF'lerinin çok konuşulan lansmanı, bir ralliyi ateşlemek yerine klasik bir "haberi sat" olayına dönüştü ve piyasada hayal kırıklığına yol açtı. Bununla birlikte, bir kripto analistine göre, Ethereum etrafındaki genel duyarlılık temelde olumlu olmaya devam ediyor.

Bu iyimserlik büyük ölçüde, kripto para birimini ve istikrarını 3.200 $ 'lık önemli bir destek seviyesinde tutmaya devam eden bazı yatırımcılar tarafından sürdürülüyor.

Bir Tradingview gönderisinde, kripto analisti RLinda, Ethereum'un mevcut performansıyla ilgili bazı zorlayıcı analizleri araştırıyor. Fiyat tarafında Ethereum, 23 Temmuz'da Spot Ethereum ETF'lerinin piyasaya sürülmesinin ardından sadece iki gün içinde %11,5 oranında büyük bir düzeltme yaşadı.

O zamandan beri bu kayıpların bir kısmını telafi etmiş olsa da, Ethereum hala 0,5 Fib geri çekilme seviyesi etrafındaki kilit ilgi alanlarının test edilmesiyle ve ayrıca 200 günlük hareketli ortalamanın (MA-200) test edilmesiyle sınırlanan bu düzeltici aşamada.

RLinda'nın analizi, MA-200'ün bu düzeltici testinin kritik destek seviyesi olan 3.200 $'ın altında önemli bir düşüşe yol açtığını ve Ethereum'un fiyatının 25 Temmuz'da 3.115 $'da dibe vurduğunu vurguluyor.

RLinda, daha geniş yükseliş momentumunu sürdürmek için boğaların Ethereum'un fiyatını 3.200 dolarlık destek seviyesinin üzerinde tutmasının önemini vurguluyor. Başarılı olurlarsa, yenilenmiş bir yükseliş rallisinin önünü açabilir, potansiyel olarak fiyatı kilit direnç seviyelerini aşmaya ve 4.000 ila 4.900 $ aralığını hedeflemeye itebilir.

Ethereum'un önünde iki yol var: Kripto para birimi yukarı yönlü ivmesini sürdürebilir ve bir sonraki önemli direnci 3.540 dolardan test edebilir. Bu seviyenin başarıyla aşılması, sipariş bloğunun üzerinde bir atılımın önünü açabilir ve 4.900 dolara kadar daha fazla yükseliş potansiyeline işaret edebilir. Öte yandan, Ethereum bir tersine dönüşle karşılaşabilir ve potansiyel olarak 3.300 doların altına düşebilir. 

İlgili Haberler