Ethereum 87 milyon dolarlık girişle kayıp serisini kırdı

Ethereum 87 milyon dolarlık girişle kayıp serisini kırdı

Ethereum'un beş haftalık düşüşü, ETH tabanlı ürün girişlerinin bir önceki hafta 87 milyon dolara sıçramasıyla tersine döndü.

A+A-

Coinshares'e göre Ethereum'da yaşanan 87 milyon dolarlık girişle kayıp serisi sonlandı. Ağustos başından bu yana ilk ölçülebilir giriş oldu ve dijital varlık yatırım ürünlerinde önemli bir canlanmanın ortasında geldi.

Avrupa varlık yöneticisi haftalık raporunun son baskısı, dijital varlık yatırım ürünlerinin art arda üçüncü hafta boyunca toplam 1,2 milyar dolar tutarında giriş yaşadığını ortaya koydu.

Bu artış muhtemelen ABD'de güvercin para politikası beklentileri ve bunun sonucunda ortaya çıkan olumlu fiyat ivmesinden kaynaklanıyor. Sonuç olarak, yönetim altındaki toplam varlıklar geçtiğimiz hafta %6,2 oranında arttı. ABD merkezli bazı yatırım ürünleri için opsiyonların onaylanması da bu havayı daha da güçlendirdi.

Ancak, bu olumlu gelişmelere rağmen, işlem hacimleri aynı büyümeyi yansıtmadı ve bunun yerine haftalık bazda %3,1'lik hafif bir düşüş yaşadı.

Bitcoin'e haftalık girişler 1 milyar doları bulurken, kısa vadeli BTC yatırım ürünlerine de 8,8 milyon dolar değerinde giriş oldu. Solana ise 4,8 milyon dolarlık çıkışa tanık oldu.

Coinshares ayrıca, geçtiğimiz hafta boyunca Litecoin ve XRP'nin 2 milyon $ ve 0,8 milyon $ giriş almasıyla, duyarlılığın altcoinler arasında bölündüğünü belirtti. Aynı dönemde, Chainlink ve Cardano sırasıyla 0,4 milyon $ ve 0,1 milyon $ girişle sonuçlandı. Bu arada, BNB 1,2 milyon dolarlık çıkış kaydetti.

ABD'ye 1,2 milyar dolar giriş olurken, İsviçre de 2022 ortasından bu yana en yüksek seviye olan 84 milyon dolarla onu takip etti. Kanada ve Avustralya da sırasıyla 1 milyon dolar ve 0,6 milyon dolarlık küçük haftalık girişlere tanık oldu.

Buna karşılık, Almanya ve Brezilya'da 21 milyon ve 3 milyon dolarlık çıkışlar kaydedildi. Benzer bir eğilim, geçtiğimiz hafta 2,5 milyon dolar ve 1 milyon dolar çıkış bildiren İsveç ve Hong Kong'da da görüldü.

İlgili Haberler