Ethereum ETF işlem hacmi ilk gün 1 milyar doları aştı

Ethereum ETF işlem hacmi ilk gün 1 milyar doları aştı

Bloomberg'in verilerine göre, yatırımcılar yeni piyasaya sürülen ether borsa yatırım fonu (ETF) ihraççılarının paylarında ilk gün 1 milyar doların üzerinde alıp satım işlemi gerçekleştirdi.

A+A-

Salı günü, spot ethereum borsa yatırım fonları (ETF'ler) ilk kez faaliyete geçti. BlackRock, Fidelity, VanEck, Bitwise, 21Shares ve diğerleri, yeni yatırım fonlarını yatırımcılara tanıtan Wall Street ihraççıları arasındaydı.

Yeni fonlar toplamda 1 milyar dolardan fazla işlem hacmi elde etti. Spot ethereum ETF'lerinin piyasaya sürülmesi, Ocak ayında kümülatif net girişlerde 17,5 milyar dolardan fazla para toplayan spot bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının hemen ardından geldi. YouHodler'da risk yöneticisi olan Sergei Gorev, "Piyasa bu dönüm noktasını çok uzun zamandır bekliyordu" dedi.

En azından kısa vadede, ethereum ETF'lerinin daha yüksek likiditeye ve daha büyük bir piyasa büyüklüğüne sahip olan bitcoin ETF'leri kadar yatırım çekmesi beklenmiyor. Ancak kripto analistleri, ethereum ETF'lerinin aylık 750 milyon ila 1 milyar dolar arasında net giriş çektiğini ve bunun yeni bir ETF fon sınıfı için etkileyici bir seviye olduğunu düşünüyor.

Kripto veri analiz firması Amberdata'da blockchain araştırmacısı olan Pat Doyle, "Bitcoin ve ethereum yatırımcılara farklı değer önerileri sunuyor" dedi ve ekledi:

"Bitcoin, sabit bir arzı olan ve enflasyondan korunma işlevi gören dijital altın olarak algılanıyor. Buna karşılık ethereum daha çok teknolojik bir platform ve alternatif bir finansal sistem olarak görülüyor. Mevcut jeopolitik belirsizlikler göz önüne alındığında, bitcoin muhtemelen ilgi gören birincil varlık olmaya devam edecektir. Ancak uzun vadede odağın ethereum ve diğer akıllı sözleşme platformlarına kayacağına inanıyorum."

CoinMarketCap'te araştırma lideri olan Alice Liu'ya göre, spot ethereum ETF'sine yönelik ilk piyasa tepkisi sınırlı olsa da, bazı kripto analistleri umutlu olmak için nedenleri olduğunu söylüyor: Liu, "Kendimizden emin olmak için her türlü nedenimiz var. İlk bir saat içinde ETH spot ETF'nin işlem hacmi 320 milyon dolara ulaşırken, Bitcoin spot ETF'nin işlem hacmi 610 milyon dolar oldu." dedi.

İlgili Haberler